Wat heeft Erben Wennemars gewonnen?

Wat heeft Erben Wennemars gewonnen?

De hoogtepunten uit zijn carrière zijn twee wereldtitels op de sprintvierkamp (2004 en 2005), zes wereldtitels per afstanden (twee keer de 1000, één keer de 1500, drie keer de ploegenachtervolging) en twee bronzen medailles op de Olympische Spelen van Turijn in 2006.

Waar woont Wennemars?

Wennemars woont samen met Renate van der Zalm en hun zoons Joep en Niels in Dalfsen.

Is Joep Wennemars de zoon van Erben?

Het schaatsteam van Jumbo-Visma heeft Joep Wennemars (19) aangetrokken, de drievoudig wereldkampioen bij de junioren. Hij reed het afgelopen seizoen voor TalentNED. Wennemars, zoon van oud-topschaatser Erben Wennemars, heeft een contract tot medio 2024 getekend bij de formatie van trainer Jac Orie.

Welke voormalige Nederlandse langebaanschaatser noemde zichzelf in het begin van zijn carrière soms Kees Roeiboot?

Erben Wennemars werd in Nederland bekend onder de naam Kees Roeiboot. Deze naam heeft hij toentertijd zelf verzonnen, omdat men zijn naam moeilijk kon onthouden.

Wat is de bijnaam van Erben Wennemars?

Ik wil niet treurig in een hoek gaan zitten.” Kees Roeiboot, zijn bijnaam omdat Erben Wennemars in het buitenland zo moeilijk is uit te spreken, leverde in het Holland House daarna vast twaalf Nederlandstalige cd’s af. “Voor het feest na de 1500 meter.”

Wat is het beste schaatsland?

Nederland is dankzij de gouden medailles van Sven Kramer, Ireen Wüst en Michel Mulder in Sotsji het succesvolste schaatsland in de historie van de Olympische Winterspelen. Oranje heeft nu dertig gouden medailles veroverd op de Winterspelen, één meer dan de Verenigde Staten.

Waarom is schaatsen zo populair in Nederland?

De dominantie van Nederland is niet alleen te wijten aan de vele kunstijsbanen en de uitstekende organisatie van de commerciële ploegen. Ook de cultuur-geografische geschiedenis speelt een belangrijke rol. In de geschiedenis van het schaatsen neemt Nederland een unieke positie in.

Is Pien Hersman dochter van?

Pien Hersman (Lisse, 20 januari 2004) is een Nederlandse schaatsster. Op de Nederlandse kampioenschappen schaatsen pure sprint 2019 won Hersman bij de Junioren C. Hersman nam deel aan de 500 meter op de NK afstanden in oktober 2021. Ze is de dochter van Martin Hersman en Colette Zee.

Hoeveel mensen doen aan schaatsen in Nederland?

Ongeveer 1,5 procent van de Nederlanders (12 jaar en ouder) doet wekelijks aan schaatsen. Dit zijn 214.000 personen. Het aandeel dat minstens eens per jaar aan schaatsen doet, bedraagt gemiddeld 4 procent, oftewel circa 542.000 personen (16 jaar en ouder).

Wie is de meest succesvolle Olympier aller tijden?

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps, de succesvolste olympiër met 28 medailles.