Wat heeft iemand met ADD nodig?

Wat heeft iemand met ADD nodig?

Help je kind of partner met kleine praktische zaken rond planning en organisatie, zolang dit voor jou geen te zware belasting wordt. Geef je grenzen aan als er teveel op je schouders komt. Geef de persoon met ADD de ruimte en tijd die hij/zij soms nodig heeft om alles te verwerken.

Wat kun je zelf doen aan ADD?

Structuur. Zorg dat je dagen op elkaar lijken. Weinig afleiding. Concentreren is lastig voor jou. Kennis. Leer zo veel mogelijk over ADD . Plannen. Plannen is voor jou lastig. Kennis en voorlichting. Duidelijkheid. Samenwerken school. Zorg goed voor jezelf .

Waar kunnen mensen met ADD niet tegen?

Mensen met ADD hebben bij onderwerpen die geen interesse wekken, juist meer moeite met in actie komen. Wel hebben ze vaak een hoofd vol gedachtes. Daarnaast hebben ze vaker moeite met plannen en organiseren, zijn snel afgeleid door irrelevante dingen en geluiden en hebben moeite met prioriteiten stellen.

Wat heeft een kind met ADD nodig?

Maak vaak oogcontact: hierdoor haal je je kind uit zijn of haar dagdroom. Maak lijstjes met taken en herhaal de taken. Maak een weekschema en hang deze duidelijk in het zicht. Breek grote taken op in kleinere subtaken. Benadruk de successen en beloon je kind .

Welk stofje mis je bij ADD?

Als je aan ADD lijdt, heb je een tekort aan de neurotransmitters dopamine en noradrenaline. Hierdoor wordt de informatie die naar de hersenen gaat minder efficiënt geregistreerd. Ook verandert de activiteit in bepaalde hersengebieden hierdoor.

Wat eten bij ADD?

Bij ADHD valt het aan te raden om zoveel mogelijk plantaardig te eten en vooral suikers en koolhydraten links te laten liggen. Je kunt kiezen voor een mediterraan dieet of paleodieet, beide gevuld met fruit, groenten, bonen, noten, volle granen en plantaardige oliën.

Is ADD een autisme?

moeite met snel en adequaat reageren op onverwachte gebeurtenissen door vertraagde informatieverwerking. dit moet niet verward worden met autisme omdat ADD’ers in tegenstelling tot mensen met autisme vaak prima verbanden kunnen leggen.

Hoe motiveer je een ADD er?

Door iets, richting je doel, te doen (ook al is het heel klein) ontstaan er positieve emoties en inspiratie zodat je de motivatie vindt om in de toekomst ook weer actie te ondernemen. Doe je voordeel met deze kennis.

Is ADD een beperking?

ADD: een aandachtstekortstoornis De afkorting ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Deze psychische beperking is een subtype van de bekendere aandoening ADHD, waarbij hyperactiviteit een belangrijke rol speelt. Bij ADD staat het aandachtstekort op de voorgrond.

Wat zijn de nadelen van ADD?

Rekenen/taal kan veel problemen opleveren, denk aan dyscalculie en dyslexie. Mensen met ADD worden vaak teleurgesteld door hoge verwachtingen van anderen. Doordat mensen met ADD snel verveeld kunnen zijn , is het niet makkelijk om vriendschappen te onderhouden en projecten af te maken.