Wat houdt Koningsdag in?

Wat houdt Koningsdag in?

Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag de dag ervoor gevierd. Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente met een centrumfunctie in de regio.

Wat is er in Nijmegen te doen op Koningsdag?

Vrijmarkt in Winkelcentrum Dukenburg. Op woensdag 27 april organiseert winkelcentrum Dukenburg een vrijmarkt voor kinderen. Oranjepop. Ook vaste prik tijdens het programma van Koningsdag in Nijmegen : het Oranjepop Festival. Koningsdag bij café De Driesprong. Kings & Queens festival. Koningsdag op de Grote Markt.

Waar wordt Koningsdag 2022 gevierd?

Koningsdag in Maastricht Het was een dag om nooit te vergeten, 27 april 2022. De koninklijke familie bezocht Maastricht en maakte kennis met de Limburgse levens. Van innovatie op Brightlands tot zuurvlees op het Onze Lieve Vrouweplein. Het was waanzinnig mooi!

Is Koningsdag 200% betaald?

Koningsdag en loontoeslag Opgeteld is de loonbetaling dus 300%. Dit geldt trouwens niet voor alle branches. In veel cao’s zijn afspraken gemaakt over Koningsdag. Werken jouw medewerkers bijvoorbeeld via de CEO Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT), dan is Koningsdag geen verplichte vrije dag.

Waar is het leuk met Koningsdag?

Maastricht: zwaai naar de koning. Alkmaar: vrijmarkt, kermis en veel feestjes. Tilburg: oldtimers, braderiën en feestgedruis. Amsterdam: de oranje hoofdstad. Arnhem: meer dan twintig gratis podia. Utrecht: Koningsdag voor iedereen. Leeuwarden: grootste markt van Friesland.

Is Koningsdag een vrije dag voor iedereen?

Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.

Is Koningsdag ook in andere landen?

Oranje is onze feestkleur Veel landen om ons heen vieren dus ook de verjaardag van hun vorst. Elk land op zijn eigen manier. Wij vieren het toch wel het meest uitbundig met de oranje feestkleur in de hoofdrol. Koningsdag voelt niet alleen als de verjaardag van onze koning.

Is KingSize gratis?

Met zo’n 15.000 man doorloop per dag en de vetste optredens van de grootste acts en DJ’s is KingSize festival HET gratis oranje festival van Nederland.

Waar is KingSize?

Op het KingSize Festival in Arnhem kun je met Koningsdag en nacht op 26 en 27 april helemaal losgaan, gratis! Met de beste live acts en DJ’s en een geweldige sfeer is dit zeker een leuk festival om de verjaardag van de koning te vieren.

Waarom is alles oranje op Koningsdag?

Omdat ons koningshuis het woord ‘oranje’ in de familienaam heeft, is deze kleur onze nationale kleur geworden. Daarom wordt het gebruikt bij Koningsdag en bij de tenues van nationale sportclubs!