Wat is 1 mm?

Een millimeter (0,001 meter), symbool mm, is een uit het SI-stelsel afgeleide lengtemaat met de grootte van een duizendste deel van een meter. milli is afgeleid van het Latijnse woord voor duizend. Een millimeter is gelijk aan onder andere: iets minder dan de dikte van een eurocent.

Hoeveel cm is een millimeter?

Als je wilt weten hoeveel centimeter dat is, dan moet je delen voor 10, want 1 centimeter is 10 millimeter.

Is 5 mm neerslag veel?

Bij regen zijn de druppels 0.5 tot 5 mm groot en als er per uur weinig valt (minder dan 1 liter per vierkante meter) wordt er gesproken over lichte regen.

Wat is 5 mm?

2 cm (20 mm) min 5 mm is gelijk aan 15 mm.

Hoe kan je mm meten?

Met een meetinstrument kun je meten hoe lang iets is. De grote streepjes op de liniaal en rolmaat geven aan hoe lang iets is in centimeters. De kleine streepjes zijn de millimeters. Leg kort uit dat je centimeter afkort als cm en millimeter als mm.

Wat is kleiner dan een millimeter?

Een nanometer is een miljoen keer zo klein als een millimeter. Dat is klein, maar volgens de meetkunde kan het nog kleiner. Het rijtje is namelijk: milli, micro, nano, pico, femto en dan kun je nog eindeloos doorgaan. (1 micrometer = 1/1000ste millimeter, 1 nanometer = 1/1000ste micrometer, enzovoorts.)

Is 0.3 mm regen veel?

De millimeters geven aan hoeveel water er per vierkante meter valt. En als het dan regent, hoe nat wordt het dan? Het enige wat je daaruit kunt afleiden is dat er minstens 0,3 millimeter water zal vallen. Pas dan klettert het zo hard dat de straten nat zijn.

Is 10 mm neerslag veel?

Een liter water, uitgespreid over een opperv1ak van 1 vierkante meter geeft een laagje van 1 mm dikte. Een gewone bui geeft ongeveer 1 tot 3 mm, flinke buien 3 tot 10 mm en zware buien nog meer dan 10 mm.

Wat is 3 mm neerslag?

Neerslag wordt gemeten in millimeter. Eén millimeter neerslag komt overeen met 1 liter water per vierkante meter. Als één liter water wordt uitgegoten op 1 vierkante meter en dat water verdampt niet of sijpelt niet in de bodem, dan staat het 1 mm hoog.

Hoeveel mm is zware regen?

Om van een dag met zware regen te spreken moet er op minstens één van de officiële weerstations 50 millimeter of meer zijn gevallen. Zulke zware buien komen vooral ’s zomers voor, maar soms ook in andere jaargetijden.