Wat is 1000 cm?

Wat is 1000 cm?

1 m = 10 dm = 100 cm = 1000 mm. 1,075 m = 1075 mm.

Hoe zet je cm om naar mm?

Vermenigvuldig het aantal centimeter met 10. Dit betekent dat je het aantal millimeter per centimeter moet vinden door het aantal centimeter te vermenigvuldigen met 10. De ‘millimeter’ is een kleinere eenheid dan de ‘centimeter’, ook al zijn beide afgeleid van de ‘meter’.

Wat is 2 5 cm?

Drie duim is ongeveer zeven en een halve centimeter. De oude lengtemaat duim is gebaseerd op de breedte van een duim, en die wordt gesteld op ongeveer 2,5 centimeter. Een behoorlijke duim dus.

Hoe bereken je de doorsnee?

De diameter is gelijk aan twee keer de straal. Je kunt wat dat betreft ook de doorsnede van de cirkel meten om tot de diameter te komen. Je kunt de diameter berekenen door de straal te vermenigvuldigen met twee, wat gemakkelijk werkt wanneer je die al weet.

Hoeveel diameter is 8 cm?

Als je de straal van de cirkel kent, verdubbel die dan om de diameter te krijgen. De straal is de afstand van het midden van de cirkel tot de rand. Bijvoorbeeld, als de straal van de cirkel 4 cm is, dan is de diameter van de cirkel 4 cm x 2, oftewel 8 cm.

Hoeveel is 17 inch?

17 inch (43 centimeter beelddiagonaal) laptops.

Wat is de formule voor de omtrek van een cirkel?

Om de omtrek van de cirkel te berekenen is er een formule. De formule luidt: Omtrek van de cirkel = pi x diameter. Deze formule kan gebruikt worden om van iedere cirkel de omtrek te berekenen.

Wat is per vierkante meter?

Een vierkante meter is gelijk aan de oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 meter. 1 vierkante meter is gelijk aan 1.000.000 vierkante millimeter. 1 vierkante meter is gelijk aan 10.000 vierkante centimeter.

Wat is de kubieke meter?

Een kubieke meter wordt ook wel opgeschreven als m³ en geeft een bepaalde inhoud aan. We noemen het een kubieke meter, omdat de omvang hetzelfde is als een kubus van dezelfde maat. 1 kubieke meter is dus 1 meter breed, 1 meter lang en 1 meter hoog.

Hoe lang is 15mm?

2 cm (20 mm) min 5 mm is gelijk aan 15 mm.