Wat is bijzonder aan Carcassonne?

Wat is bijzonder aan Carcassonne?

Carcassonne is ongetwijfeld de bekendste middeleeuwse vestingstad in de regio Occitanië. De citadel en het Canal du Midi dat door de stad loopt staan beide op de werelderfgoedlijst van Unesco. Carcassonne is ook bekend van het gelijknamige bordspel en ligt in de Aude, het land van de Katharen.

Is Carcassonne de moeite waard?

De stad Carcassonne is altijd de moeite waard om te bezoeken en vergeet u daarbij niet la Bastide Saint -Louis en combineer dit bezoek bijvoorbeeld dan met een mooie wandeling langs Het Canal du Midi, ook zeker een aanrader. Maar waar u natuurlijk vooral voor moet gaan is de “Cité van Carcassonne”.

Wat is er te doen rond Carcassonne?

Carcassonne Middeleeuwse Burchtstad. 9.992. Historische locaties • Wijken. Chateau et Remparts de la Cite de Carcassonne . 6.502. Chateau Comtal. 936. Église Saint-Nazaire. 1.963. Cathar Castles. 837. Lac de Cavayere. 602. Le Parc Australien. 538. Le Pont Vieux (The Old Bridge) 416.

Waarom is Carcassonne bekend?

Middeleeuws Carcassonne en de beroemde citadel Vandaag de dag geniet Carcassonne wereldwijd bekendheid vanwege de UNESCO-classificatie van de Bastide Saint Louis en de ommuurde citadel en vanwege zijn ligging naast het Canal du Midi.

Hoe is de stad Carcassonne in de Middeleeuwen ontstaan?

Geschiedenis van Carcassonne De stad vindt haar oorsprong in de achtste eeuw voor Christus. Op een vlakte op ongeveer twee kilometer van de huidige stad, werd in de 8e eeuw voor Christus een grote versterkte handelsnederzetting gebouwd.

Is Carcassonne leuk?

Carcassonne is een zeer leuk spel om zowel met meer ervaren vrienden als beginners te spelen. Het is snel te spelen, vereist niet veel uitleg en zorgt voor veel interactie tussen spelers. Daarnaast verloopt het spel elke keer anders en is het dus eigenlijk eindeloos herspeelbaar.

Waar parkeren in Carcassonne?

Bezoek aan La Cité de Carcassonne Parkeren kan op een van de grote parkeerterreinen net buiten de stadsmuren (of je pakt de fiets, zie onder). Van daar is het enkele minuten lopen. Entree is gratis, met uitzondering van de toegang tot het kasteel dat ook een museum is.

Wat is er te zien in Narbonne?

Abbaye de Fontfroide. 2.225. Historische locaties • Architectonische bezienswaardigheden. Les Halles de Narbonne . 950. Cathedrale St-Just. 1.151. Domaine de Sainte Marthe. 102. Aquajet Parc. 149. Canal de la Robine. 203. Chateau des Karantes. Wijnhuizen & wijngaarden. Palais des Archeveques. 347.

Wat is er te zien in Toulouse?

Le Capitole. 5.738. Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen. Basilique Saint-Sernin. 3.537. Religieuze locaties. Jardin Japonais. 2.045. Tuinen. Church of Les Jacobins. 1.644. Museum of natural History. 851. Pont Neuf. 861. Couvent des Jacobins. 594. Theatre du Capitole. 1.301.

Wat is er te zien in Montpellier?

Place de la Comédie. La Tour de la Babote. Jardin des Plantes. Het Kasteel van de Mogère. Antigone. De Kerk van Saint-Roch. Carré Sainte Anne. Arc de Triomphe.