Wat is Cijferend vermenigvuldigen?

Wat is Cijferend vermenigvuldigen?

Bij cijferend vermenigvuldigen noteer je de getallen onder elkaar. Honderdtallen, tientallen en eenheden noteer je boven de getallen. Vermenigvuldig eerst de eenheden met elkaar. Daarna vermenigvuldig je de eenheid met het tiental.

Hoe reken je vermenigvuldigen uit?

Bij cijferend vermenigvuldigen noteer je de getallen onder elkaar. Tienduizendtallen, duizendtallen, honderdtallen, tientallen en eenheden noteer je boven de getallen. Vermenigvuldig eerst de eenheid met de bovenste rij. Vermenigvuldig daarna het tiental met de bovenste rij.

Hoe vermenigvuldig je decimale getallen?

Let bij de eerste stap niet op de komma. 144 x 2 = 288. Tel nu hoeveel cijfers er in totaal achter de komma staan: – bij 1,44 staan twee cijfers achter de komma. – bij 0,2 staat één cijfer achter de komma. Zet bij het antwoord ook drie cijfers achter de komma: 1,44 x 0,2 = 0,288.

Hoe leg je cijferend optellen uit?

Je telt eerst de eenheden bij elkaar, dan de tientallen en als laatste de honderdtallen. Leg vervolgens uit hoe je rekent bij cijferend optellen door het tiental. Als je bij het optellen van eenheden over het tiental heen gaat, noteer je de 1 in het onthoudhokje van de tientallen en deze tel je bij de tientallen op.

Wat betekent vermenigvuldigen?

Vermenigvuldigen is herhaald optellen. Je hebt 3 zakjes met in elk zakje 2 snoepjes. Hoeveel snoepjes heb je dan samen? deze erbijsom kun je ook een keersom maken (vermenigvuldigen).

Hoe werkt cijferend rekenen?

Bij cijferend rekenen noteer je de getallen onder elkaar. Honderdtallen, tientallen en eenheden noteer je boven de getallen. Tel eerst de eenheden bij elkaar op, dan de tientallen, honderdtallen en duizendtallen. Cijferend rekenen lijkt op kolomsgewijs rekenen . Cijferend rekenen is handig bij sommen met grote getallen.

Waarom cijferend optellen?

Met het cijferend optellen heb je die problemen niet. Je kunt een moeilijke som met veel grote getallen of kommagetallen net zo makkelijk oplossen als een makkelijke som. Als je kind problemen heeft met het optellen met grote getallen, is het de moeite waard om te achterhalen welke methode op school wordt gebruikt.

Welke groep cijferend rekenen?

Vanaf groep 6 komt er naast het hoofdrekenen ook cijferend rekenen bij. Het gaat daarbij om sommen met grotere getallen, waarbij je niet makkelijk vlot uit je hoofd kunt rekenen of met een tussenantwoord op papier.

Welk teken is vermenigvuldigen?

Het vermenigvuldigingsteken ziet er als volgt uit: x Dit teken kom je tegen bij keersommen. Bij zulke sommen moet je twee getallen met elkaar vermenigvuldigen. Het vermenigvuldigingsteken is hetzelfde als het maalteken of het keerteken. Je ziet het vermenigvuldigingsteken ook bij alle tafelsommen.

Wat is een ander woord voor vermenigvuldigen?

vermenigvuldigen – synoniemen: verveelvoudigen, multipliëren (formeel) en multipliceren (formeel).