Wat is de 10 de maand?

Wat is de 10 de maand?

Antwoord: Oktober is de tiende maand van het jaar.

Welke maand is 07?

Juli, ook wel de hooimaand genoemd, is de zevende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar de Romeinse dictator Gaius Julius Caesar.

Welke maand is 08?

Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoemd naar de Romeinse princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus). In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari.

Wat is de 9 maand?

September (ook wel: herfstmaand of fruitmaand) is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen.

Wat is de 12 maand?

Een maand is 1/12 deel van een jaar. Een jaar heeft dus 12 maanden. De maanden van het jaar zijn: januari (31), februari (28/29), maart (31), april (30), mei (31), juni (30), juli (31), augustus (31), september (30), oktober (31), november (30) en december (31).

Wat is de 12 de maand?

December is de twaalfde maand. Waarom zit in die naam dan decem, het Latijnse woord voor ’tien’? Op de Romeinse kalender was december lange tijd de tiende maand. Daar komt dat decem vandaan.

Wat is de 11 de maand?

November (ook wel: slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand) is de elfde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 30 dagen.

Welke maand is het 6?

juni:zesde maand van het jaar ook wel zomermaand genoemd. juli:zevende maand van het jaar ook wel hooimaand genoemd. augustus: achtste maand van het jaar ook wel oogstmaand genoemd. september:negende maand van het jaar ook wel herfstmaand genoemd.

Welke maand is de 6e?

Juni (ook wel: zomermaand of rozenmaand) is de zesde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 30 dagen.

Welke maand is 04?

April (ook wel: grasmaand, paasmaand, eiermaand) is de vierde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen.