Wat is de beste stuiterbal?

Wat is de beste stuiterbal?

Er zijn veel stuiterballen, maar deze is heel bijzonder! Deze gekke, zwaartekracht tartende stuitering van de Moonbal is niet van deze wereld. Het is buitengewoon verslavend om mee te spelen op de stoep, in een skatepark, in een tunnel, in een gymzaal – overal waar een harde ondergrond is.

Hoe komt het dat een stuiterbal stuitert?

Het stuiteren wordt veroorzaakt door de elastische eigenschap. Daardoor wordt de bal weggeduwd als hij de grond of een ander hard oppervlak heeft geraakt. Als je een stuiterbal gooit, moet je oppassen in de buurt van ruiten of breekbare voorwerpen.

Hoe maak je zelf een stuiterbal?

Stap 1: Doe 2 eetlepels warm water en ½ theelepel borax-poeder in een bakje. Roer alles goed door, met een lepel of roerstokje. Stap 2: Voeg nu de kleurstof toe om je stuiterbal een kleurtje te geven. Stap 3: Pak een ander bakje en doe daar 1 eetlepel lijm in.

Wat zit er in een stuiterbal?

Normaal is een stuiterbal gemaakt van rubber. Rubber is ‘viscoelastisch materiaal’, dat betekent dat het materiaal voor een deel elastisch en voor een deel visceus (vloeibaar) is. Het balletje kan stuiteren door de elastische eigenschap van rubber.

Hoe hoog kan een stuiterbal stuiteren?

Een stuiterbal wordt van 1,0 m hoogte losgelaten en valt naar beneden. Zodra de bal op de grond is keert de snelheid om van richting en ‘spiegelt’ de y-waarde zodat de bal nooit ‘onder de grond’ komt. De stuiterbal stuitert hierdoor omhoog. Bij elke stuiter wordt v iets kleiner gemaakt (de ‘factor’ in het model).

Waarom stuitert klei niet?

Een klomp klei stuitert niet omdat die niet terugkomt in de oorspronkelijke vorm. Omdat het materiaal niet elastisch is.

Hoe drink je stuiterbal?

Stuiterbal Sambuca Blue Curacao Shotglas 1/3 Sambuca 1/3 Blue Curacao Vul de tweederde van het shotglas met Sambuca en voeg daarna de Blue Curacao toe tot het shotglas gevuld is. Alles aan de kant want na dit shotje bounce je er lekker op los.

Waarom stuiteren dingen?

Het stuiteren wordt veroorzaakt door de elastische eigenschap. Daardoor wordt de bal weggeduwd geduwd als hij de grond of een ander hard oppervlak heeft geraakt.

Is klei aarde?

Grond bestaat uit een mengsel van drie soorten bodemdeeltjes: zand, leem en klei. De ideale tuingrond heeft van elke fractie ongeveer evenveel. In de praktijk is het meestal anders.

Waar vind je klei?

Klei komt in Nederland voornamelijk voor in de kuststreken (zeeklei) en langs de rivieren (rivierklei) en meer landinwaarts op hogere gedeelten beekklei of leem.