Wat is de boodschap van het kerstverhaal?

Wat is de boodschap van het kerstverhaal?

Vandaag is in Bethlehem de Redder geboren: Jezus Christus. Het kindje is in doeken gewikkeld en in een kribbe gelegd”. Deze zoon van God kwam op aarde om de zonde van de mens te vergeven, mensen samen te brengen, een harmonieuze vredige wereld te creëren, om Gods woord te verspreiden.

Wat zei de engel tegen Maria?

Maar de engel zei: ‘Schrik niet, Maria, u hebt genade gevonden bij God. U zult zwanger worden en een zoon baren, die u de naam Jezus moet geven. Hij zal een groot man zijn, en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd. God, de Heer, zal Hem de troon van zijn vader David geven.

Wat is de hoofdpersoon van het kerstverhaal?

Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon uit het kerstverhaal van Dickens.

Wat is het doel van kerst?

Kerstmis is een christelijke feestdag waarop men de geboorte van Jezus Christus viert.

Wat doet Jezus met kerst?

Op 25 december vieren christenen de geboorte van Jezus. De naam Kerstmis komt van Christ-mis: de mis (viering) van Jezus Christus. Jezus kwam ruim 2000 jaar geleden ter wereld in een armoedige stal in het plaatsje Betlehem. Zijn ouders, Maria en Jozef, waren daar op bevel van keizer Augustus.

Wie is de belangrijkste engel?

Michaël, Gabriël en Rafaël wordt beschouwd als de aanvoerder van de hemelse legers in de strijd tegen Satan. Ook is hij belast met het beschermen van de rechtvaardige zielen op de Dag van het Laatste Oordeel. Verder is hij beschermer van het Volk van God. Gabriël is de engel bij uitstek.

Hoe maak ik contact met mijn engelen?

Voordat je verbinding maakt met engelen en gidsen, moet je verbinding maken met je eigen ziel. Je kunt alleen maar via je eigen ziel – je eigen creatieve kracht – contact maken met de zielenwereld. Gidsen en engelen spreken met je hart, niet met je ego. Ze spreken enkel met je ziel.

Welke engel staat voor genezing?

Rafaël kan niet alleen lichamelijke ziekten, maar ook een geestelijke ziekten genezen. Engelen kunnen lichaam en geest genezen; mensen ervaren meer vreugde, vrolijkheid en ze voelen zich veiliger. Ook verslavingen kunnen genezen worden.

Hoe oud is de kerst?

Het kerstfeest is ontstaan in de vierde eeuw na Christus, en wel tegelijk in Rome en Jerusalem. Daarom werd het feest op twee verschillende data gevierd: te Rome op 25 december, in Jerusalem op 6 januari.

Wie is geboren met kerst?

De geboorte van Jezus Christus wordt traditioneel op 25 december met Kerst gevierd. De christelijke Messias zou op 25 december in het jaar 1 geboren zijn.