Wat is de geboorteplaats van Anne Frank?

Wat is de geboorteplaats van Anne Frank?

Anne Frank

Waar woonde Anne Frank in Frankfurt?

Anne Frank werd op 12 juni 1929 in Frankfurt am Main (Duitsland) geboren als tweede dochter van Otto Frank en Edith Frank-Holländer. Haar zus Margot was op dat moment ruim drie jaar oud. De familie Frank was liberaal joods en woonde in een ruime huurwoning aan de Marbachweg 307, gelegen aan de rand van de stad.

Waar woonden Anne Frank in Duitsland?

Frankfurt am Main is de geboortestad van Anne Frank. Op 12 juni 1929 kwam zij als dochter van Joodse ouders, Otto en Edith Frank, in deze stad ter wereld. Tot Anne vier was leefde ze met haar ouders en haar zus Margot in de wijk Dornbusch in het noorden.

Welke straat woont Anne Frank?

Merwedeplein. De familie Frank woont van december 1933 tot juli 1942 in het huis aan het Merwedeplein 37-2. Anne is vier jaar wanneer zij van Frankfurt am Main naar Amsterdam verhuist, met haar ouders Otto en Edith en zus Margot.

Waar ligt Bergen-Belsen?

Bergen-Belsen was een berucht krijgsgevangen- en concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog waar ongeveer 70.000 mensen zijn vermoord. Het kamp was het grootste concentratiekamp in Duitsland, gevestigd in de deelstaat Nedersaksen, vijftig kilometer ten noorden van Hannover, en ten zuidwesten van de stad Bergen.

Wat was het lievelingsdier van Anne Frank?

Ook werd zij door alle groepen van mooie cadeaus voorzien rondom het thema van haar lievelingsdier, de panda.

Wat is het adres van het Achterhuis?

Het Achterhuis is een woning aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam waar de Joodse familie Frank zat ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog en Anne Frank haar beroemde dagboek Het Achterhuis schreef. Het pand Prinsengracht 263 bestaat uit een voorhuis en een achterhuis waar de onderduik plaatsvond.

Hoe groot is het Achterhuis?

Het kamertje van Anne Frank en Fritz Pfeffer is: 5.05 m lang x 2.09 m lang breed, 2.83 m hoog De kamer van Otto, Edith en Margot Frank is: 5.03 m lang x 3.13 m breed, 2.83 m hoog De gemeenschappelijke huiskamer en slaapkamer van Hermann en Auguste van Pels is: 5.68 m lang x 5.14 m breed, 2.63 m hoog Het kamertje van …

Waar woont Hannah Goslar?

Pick-Goslar woont heden in Jeruzalem.

Waar zijn de concentratiekampen?

Auschwitz II (Birkenau) in Polen. Bełżec in Polen. Chełmno (Duits: Kulmhof) in Polen. Majdanek bij Lublin in Polen. Maly Trostenets in Wit-Rusland. Sobibór in Polen. Treblinka II in Polen.