Wat is de Grey of the day?

Wat is de Grey of the day?

Grej of the day betekent letterlijk “Ding van de dag”. In het kort; je geeft een Grej of the day raadsel aan de kinderen mee dat ze thuis met hun ouders bespreken.

Wat is een GREJ?

Grej of the day is bedacht door de Zweedse leerkracht Micael Hermansson. Grej is Zweeds voor ‘ding’. Het is dus het ‘ding van de dag’. Hermansson, gek op boeken en nerdy feiten, besloot op een dag om zijn leerlingen te trakteren op een korte les over zomaar iets interessants.

Waar Engelen vallen GREJ of the day?

De wolven werden uitgedaagd om de raadsels op te lossen: ‘Waar engelen vallen’ en ‘Een kleine stap voor de mens’. Dit was het resultaat van de ‘grej of the day’!

Waar staat Gotd voor?

GOTD is een microles die begint vanuit de nieuwsgierigheid van studenten, in de vorm van een raadsel of aanwijzing. En het leuke is dat het te gebruiken is voor elk onderwerp. Grej of the day betekent letterlijk ‘ding van de dag’; dus een raadsel van de dag.

Wat kun je wel zien maar niet aanraken?

En dan moet de zon ook nog schijnen én precies op de goede plek staan. Best bijzonder dus. Het heeft ook iets geheimzinnigs. Je ziet het wel, maar je kunt het niet aanraken of er onder doorlopen.

Hoe ouder ik word hoe korter Ik word?

Als ik oud ben, ben ik kort. Rara, wat ben ik? Antwoord: Een kaars.

Wat vliegt als het wordt geboren ligt als het leeft en loopt als het sterft raadsel?

Antwoord: De lucifer natuurlijk!

Wat loopt s ochtends op 4 poten s middags op 2 en savonds op 3 poten?

‘Welk wezen loopt ’s ochtends op vier poten, ’s middags op twee en ’s avonds op drie?’ De mens, antwoordde Oedipus nuchter. Als baby kruip je op vier benen, later leer je rechtop lopen, en als je oud bent, leun je op een wandelstok.

Waar vallen de engelen?

In wereld van het Oude Testament bestaat een strikt wereldbeeld. Op de aarde wonen en leven de mensen, boven de aarde is de hemel(koepel) waar God woont met de engelen, en onder de aarde is de onderwereld (sjeol) waar de doden zijn.

Welk instrument werkt niet meer?

leuke raadsels on Twitter: “Welk instrument werkt nooit mee? een dwarsfluit #leukeraadsels” / Twitter.