Wat is de huidige naam van Tenochtitlan?

Wat is de huidige naam van Tenochtitlan?

De Azteken of Mexica waren de dragers van een militaristische Meso-Amerikaanse beschaving die bestond tussen circa 1300 en 1521 in het huidige Mexico. Het centrum van het Azteekse rijk was de stad Tenochtitlán, de voorloper van het huidige Mexico-Stad.

Wat is er gebeurd met de Azteken?

De Spaanse verovering van het Azteekse Rijk was een zeer belangrijk onderdeel van de Spaanse kolonisatie in Amerika. De komst van de Spanjaarden betekent het einde voor het Azteekse Rijk. De campagnes tegen de Azteken werden geleid door de conquistador Hernán Cortés.

Wie heeft de Azteken veroverd?

Hernán Cortés (1485-1547) was een Spaanse conquistador die leiding gaf aan de verovering van het Aztekenrijk in Mexico, vanaf 1519. In 1521 nam hij de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan in en plunderde Meso-Amerika waarmee hij de eerste leider werd van de pas gestichte kolonie Nieuw-Spanje.

Waar en wanneer leefde de Azteken?

Die plek is de Vallei van Mexico, een vallei vol meren en eilandjes, waar de Azteken in de dertiende eeuw aankwamen. Hier stichten zij begin veertiende eeuw op één van de eilanden de Aztekenhoofdstad Tenochtitlán: het huidige Mexico-stad.

Hoeveel Azteken zijn er?

Toen de Spanjaarden de steden verwoestten, lieten ze de landelijke dorpen met rust. Hierdoor bleven er enkele gemeenschappen over. Op dit moment zijn er nog steeds 1,5 tot 2 miljoen mensen die Nahuatl, de Azteekse taal, spreken.

Waren de Azteken Indianen?

De Azteken, misschien wel de bekendste Indianen van de wereld. Die bekendheid hebben ze jammer genoeg te danken aan hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Maar daarover zo meteen meer. De Azteken behoren tot de drie grootste oorspronkelijke volken van Amerika.

Wat is het verschil tussen Mayas en Azteken?

De Maya’s waren het eerste volk met een kalender (die echter maar liep tot 2012), die je vindt in Mexico City. De Azteken leefden in Tenochtitlán, het centrum van het Azteekse rijk en de voorloper van het huidige Mexico City.

Waar zijn de Maya gebleven?

Invloeden van de Mayacultuur zijn nog terug te vinden tot in Honduras, Belize, Guatemala, het noorden van El Salvador en Mexico. De Maya’s bestaan nog altijd, ondanks dat hun klassieke cultuur reeds verdwenen is. Veel Mayatalen worden vandaag de dag nog altijd gesproken.

Welk voedsel aten de Azteken?

Het voedsel Azteken hielden geen vee, dus aten ze geen tot zeer weinig vlees. Wel aten ze verschillende soorten fruit en groentes, zoals: zoete aardappels, tomaten, avocado’s en een soort pompoenen. De belangrijkste voedingsbron was maïs. Van maïsmeel werden platte koeken gebakken, tortilla’s.

Welk geloof hadden de Azteken?

De Azteken geloofden in een onderwereld, de wereld om hen heen en de bovenwereld, waar de goden leefden. Hun belangrijkste god was de oergod Ometéotl, die zowel de moeder- als de vadergod was. Andere goden waren de zonnegod Tonatiuh, de regengod Tlaloc, maar ook de god van de oorlog Huitziopochtli.