Wat is de laatste letter van alfabet?

Wat is de laatste letter van alfabet?

De letter Z is de 26e en laatste letter in het moderne Latijnse alfabet. In het vroege Latijn ontwikkelde de /z/-klank zich tot een /r/-klank, waardoor de Z overbodig werd. De Romeinse politicus Appius Claudius Caecus, voormalig censor van de Republiek, verbande de letter omstreeks het jaar 300 v.

Welk woord eindigt op z?

balkanjazz. chintz. cooljazz. ersatz. fez. filmquiz. fotoquiz. freejazz.

Welk alfabet gebruiken wij?

Het Latijnse alfabet, waarvan wij tegenwoordig gebruik maken, is in de zevende eeuw v. Chr. afgeleid van het Griekse alfabet en begon in de streek van Soemerië, heden ten dage Irak. Men gebruikte in de begintijd van het Latijnse alfabet het eerdere Spijkerschrift en de Egyptische hiërogliefen.

Welke letter is omega?

De omega (hoofdletter Ω, kleine letter ω, Grieks: ω μεγα, lett. grote o) is de 24e en laatste letter van het Griekse alfabet.

Wat eindigt op zes?

aanloopfazes. betalingswijzes. extazes. acid jazzes. bevruchtingswijzes. fazes. adempauzes. bewerkingswijzes. financieringswijzes. adviseuzes. biopauzes. fotomorfozes. aflossingswijzes. b-keuzes. frazes. afstudeerfazes. bleekrozes. freejazzes. alarmfazes. bloezes. freezes. anafazes. brandspinozes.

Wie woordenboek?

vragend voornaamwoord dat vraagt naar een persoon. betrekkelijk voornaamwoord met ingesloten antecedent: degene die.

Welk dier is symbool van Rusland?

Het wapen van Rusland (Russisch: Герб России, Gerb Rossii) is het officiële symbool van de Russische Federatie en bestaat uit een rood schild, waarop de Russische tweekoppige adelaar is afgebeeld.

Waar staat de Z voor op de tanks?

Meerdere mensen wezen erop dat de letter, die in eerste instantie voornamelijk op tanks en andere militaire voertuigen verscheen, staat voor за победу (za pobedy), dat in het Russisch vertaalt als ‘voor de overwinning’.

Wat is de 22ste letter van het alfabet?

De letter V is de 22ste letter van het moderne Latijnse alfabet.

Wat betekenen de letters NAVO?

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie is een van de grootste internationale instellingen ter wereld. De NAVO is een politiek-militair bondge- nootschap dat 30 landen uit Europa en Noord- Amerika omvat. Deze landen komen bij elkaar om te overleggen en samen te werken op het terrein van veiligheid en defensie.