Wat is de prijs van een pedicure?

Wat is de prijs van een pedicure?

Wat kost een medische pedicure? De gemiddelde pedicure kosten van deze standaard behandeling liggen tussen de 25 en 35 euro. Maar bij sommige praktijken betaal je meer als het gaat om ‘risicovoeten’, bijvoorbeeld bij diabetes. Zo is het ook mogelijk dat een behandeling rond de 40 of 50 euro kost.

Welke behandelingen doet een pedicure?

De pedicure verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Naast het behandelen van voetproblemen is het ook mogelijk om je voeten te laten verzorgen met een cosmetische behandeling.

Wat is een goede voetverzorging?

Was je voeten elke dag met koud of lauw water en een milde zeep. Zorg er voor dat je de zeep achteraf goed wegspoelt. Soms is het aangewezen om je voeten ook eens te wassen met een antibacteriële zeep of stop je voeten in een badje met water en azijn.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een medisch pedicure?

Wat is het verschil tussen een gewone pedicure en medisch pedicure? Een medisch pedicure heeft net iets meer opleiding gehad dan een reguliere pedicure. Door die medische achtergrond en vervolgcursussen zijn ze specialist in behandelingen van voeten met een verhoogde risico op complicaties.

Hoe verwijdert pedicure eelt?

Een (medisch) pedicure werkt hygiënisch (nitril handschoenen) en zal met de juiste instrumenten het eelt wegsnijden en/of frezen. Dit is een pijnloze behandeling omdat eelt gevoelloze huid is en de freesmachine veelal met water gekoeld wordt.

Hoe krijg je je voeten weer mooi?

Verwijder overtollig eelt (met een voetvijl of puimsteen) zodat dode huidcellen worden verwijderd en je voeten lekker glad worden. Tip: eelt verwijderen gaat makkelijker vlak na een voetenbad omdat het eelt dan zachter is! Smeer je voeten regelmatig in met een voetencrème, zoals de ProSpa Intensive Callus Balm van OPI.

Hoe krijg ik mijn teennagels schoon?

Begin door je voeten en teennagels nat te maken met warm water. Schrob je voeten op dezelfde manier als je met andere lichaamsdelen zou doen. Gebruik je gewone zeep of douchegel om je voeten te wassen. Je kunt tevens een puimsteen of luffaspons gebruiken om droge, dode huid weg te schrobben.

Waarmee voeten insmeren?

Voetencrème Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!

Doet een podoloog ook pedicure?

Een podoloog mag niet verward worden met een pedicure of een voetverzorgster. Een podoloog gaat zich gaan specialiseren in de voetverzorging bij personen met huid- en nagelaandoeningen of problemen aan het onderste lidmaat die hun oorsprong hebben in de voeten voeten.

Welke verzekeringen heb je nodig als pedicure?

De Aansprakelijkheidsverzekering voetverzorging is één van de basisverzekeringen voor jouw onderneming en verzekert jouw aansprakelijkheidsrisico. Dat is het risico dat er iets mis gaat tijdens het uitoefenen van je beroep als pedicure en je door jouw klant aansprakelijk wordt gesteld.