Wat is de Simon test?

Wat is de Simon test?

Het doel van SIMON is om studenten te identificeren met een zeer lage slaagkans. In deze groep haalt onze voorspelling een accuraatheid van 95%. Met andere woorden: van de studenten met een lage slaagkans zal 95% uiteindelijk niet slagen. Slagen wordt gedefinieerd als het behalen van het bachelordiploma in 3 of 4 jaar.

Wat is Simon zegt?

Simon zegt SIMON is een studiekeuze-instrument dat studiekiezers helpt om na te gaan welke opleidingen aansluiten bij hun interesses en competenties.

Waar kan ik mijn studentnummer vinden Ugent?

Je kan ons vinden aan de ronde balie in de centrale inkomhal van Campus Ufo. Je kan ons eveneens contacteren via studentenkaart@ugent.be.

Is Simon verplicht?

Is dat verplicht? Je moet niets, maar SIMON kan je wel helpen om je te oriënteren, een onderbouwde keuze te maken en zo teleurstellingen later in het academiejaar te vermijden.

Kan ik de universiteit wel aan?

Met een havodiploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma kunt u een opleiding gaan volgen aan een hogeschool. Voor toelating tot een universiteit heeft u een vwo-diploma of een propedeuse (eerste jaar) van een hbo-opleiding nodig.

Wat als je geen 30 studiepunten haalt?

Indien je voor minder dan 50% van de opgenomen studiepunten credits behaalt, zal bij de eerstvolgende inschrijving voor dezelfde opleiding (ongeacht de taalvariant) een bindende voorwaarde worden opgelegd. De studievoortgang wordt afzonderlijk per opleiding berekend (bv. bachelor, master, schakelprogramma …).

Waar krijg je korting als student?

Openbaar vervoer. Heel wat studenten moeten pendelen om in hun lessen te geraken. Boeken. Aangezien ‘studeren’ een groot deel is van het leven van een student, moeten studenten al eens wat tijd, en geld, spenderen in een boekenwinkel. Op kot. Winkels & Webshops.

Wat kun je allemaal doen met een studentenkaart?

Cinema. Natuurlijk, met je studentenkaart koop je goedkopere boeken, eet je voor een prikje in de studentenresto’s en geraak je binnen in de ‘fakbars’, slang voor cafés van de verschillende faculteiten. Kapper. Computers. Musea. Abonnementen op tijdschriften en kranten.

Wat is de zwaarste universitaire studie?

Natuurkunde wordt onbetwist als de moeilijkste opleiding gezien. Elf verenigingen zetten deze bètastudie op 1. Biomedische Wetenschappen, Farmacie en Geneeskunde werden elk één keer als moeilijkste genoemd. Samen met Kunstmatige Intelligentie vormen deze opleidingen de top vijf.

Kun je studiepunten kopen?

Per academiejaar krijg je 10 extra studiepunten, tot je opnieuw 60 punten leerkrediet hebt. Je behaalde een diploma in het hoger beroepsonderwijs (HBO5), hebt een leerkrediet lager dan 60 en wil je opnieuw inschrijven. Je leerkrediet wordt dan bij inschrijving aangevuld tot 60 studiepunten.