Wat is de tijd van televisie en computer?

Wat is de tijd van televisie en computer?

Tijdvak 10 is de tijd van Televisie en Computer. Dit tijdvak begint in het jaar 1950 en duurt tot 2000. Het tijdvak beslaat de tweede helft van de twintigste eeuw. De geschiedenis eindigde natuurlijk niet in het jaar 2000.

Welke tijd is tijdvak 9?

tijdvak 7: tijd van pruiken en revoluties (1700-1800) tijdvak 8: tijd van burgers en stoommachines (1800-1900) / tijdvak 9: tijd van de wereldoorlogen (1900-1950)

Waarom zit je achter de computer en voor de tv?

Wie met het beeldscherm ‘de computer’ bedoelt, zal eerder achter het beeldscherm gebruiken. Met een computer ben je immers bezig. Maar wie het beeldscherm van de computer gebruikt als een projectiescherm, vergelijkbaar met de televisie, zit voor het beeldscherm.

Hoe heet de eerste computer?

De Colossus was zo’n apparaat en werd gezien als de eerste elektronische computer. Hij werd in Engeland gebouwd in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Colossus werd gebruikt om geheime codes te ontcijferen. De Colossus (de naam zegt het al) was kolossaal groot.

Kan het voeren van twee wereldoorlogen?

Kenmerkend aspect 37: Het voeren van twee wereldoorlogen bij tijdvak 9: Wereldoorlogen. De eerste helft van de twintigste eeuw kende twee oorlogen van een mondiaal (wereld) niveau: de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en de Tweede Wereldoorlog (1939-1945).

Wat komt er na de middeleeuwen?

De Nieuwe Tijd is volgens de traditionele indeling de periode in de westerse geschiedenis die volgt op de Middeleeuwen (476-1450) vanaf ongeveer 1450. De term kan twee verschillende betekenissen hebben: de hele periode na de Middeleeuwen tot heden. In dat geval duurt de Nieuwe Tijd tot vandaag de dag.

Is televisie kijken slecht voor je?

Overdadig tv-kijken zou volgens ander onderzoek ook de kans verhogen op onder meer obesitas, slaapproblemen, gedragsstoornissen en cognitieve problemen. Zeker bij kinderen en jongeren is oplettendheid geboden. Dat te veel televisiekijken dergelijke gevolgen kan hebben, komt niet puur door het staren naar het scherm.

Is televisie kijken vermoeiend?

Het voelt ook lekker rustgevend om op de bank te zitten of liggen en je favoriete programma of serie te kijken. Echter brengt dit je niet tot rust. Je wordt voornamelijk passief en apathisch van niets doen en dat is precies waarom je denkt dat je ontspannen bent.

Heb je voor een Smart TV kabel nodig?

Alle smart-tv’s kun je via wifi met je thuisnetwerk verbinden. En daarmee met het internet. Dat is makkelijk omdat je dan geen kabel door het huis hoeft te trekken.

Hoe oud kan een computer worden?

Men gaat ervan uit dat een computer zo’n vijf jaar meegaat.