Wat is de vergrotingsfactor?

Wat is de vergrotingsfactor?

De factor (de vermenigvuldiging) waarmee een getal, als waarde van een voorwerp, lijnstuk, plaatje of wat dan ook, wordt vergroot.

Hoe bereken je het Factor?

Alle afmetingen worden met hetzelfde getal vermenigvuldigd. Dit getal heet de factor. Is de factor een getal groter dan 1, dan wordt de figuur groter. Is de factor een getal tussen de 0 en de 1, dan wordt de figuur kleiner.

Hoe bereken je schaal 1 op 50?

Schaalberekeningen. Is de schaal 1 : 50 dan is het model 50 keer kleiner dan in werkelijkheid. Wil je de maten van het model weten, dan deel je de echte maten door 50.

Wat betekent 8×50 verrekijker?

De vergroting wordt aangeduid met het eerste getal, in dit geval 8. Het te bekijken onderwerp wordt dus 8x dichterbij gehaald. Het tweede getal staat voor de diameter van de frontlens in millimeters. Hoe groter deze diameter, hoe meer licht er door de verrekijker opgevangen kan worden.

Wat is 1 op 500?

Een schaal van 1 : 5 betekent dat de afmetingen van het origineel 5x zo groot zijn als het beeld. Dus stel je ziet een schatkaart met een schaal van 1:500, dan weet je dat iedere afstand die je meet op de schatkaart in het echt 500 keer zo groot is.

Kan je wiskunde laten vallen op vmbo?

Wiskunde is alleen op het vwo een verplicht examenvak. Heb je als vmbo leerling dyscalculie? Dan kun je een profiel te kiezen waarin wiskunde geen verplicht examenonderdeel is.

Wat is de formule van groeifactor?

Voor groeifactoren gelden de volgende regels: Bij een toename deel je het percentage door 100 en tel je dit getal bij 1 op. Bij een groei van 34% kun je de groeifactor dus berekenen door 34/100 = 0,34 bij 1 op te tellen. De groeifactor is dan dus 1,34.

Is het faktor of Factor?

Het zelfstandig naamwoord factor heeft twee meervouden, factors en factoren. Er hangt wel een betekenisverschil mee samen. In de betekenis ‘getal’ of ‘omstandigheid’ heeft factor als meervoud factoren.

Hoe bereken je FZ n?

(Fz=mxg)| Natuurkunde | Zo houdt dus zwaartekracht alles op zijn plek. Zwaartekracht is in 1687 ontdekt door de Engelse natuurkundige Isaac Newton. Naast zijn ontdekking heeft Newton ook een formule opgesteld om de zwaartekracht uit te rekenen.

Hoe bereken je FZ?

valversnelling. Dit is de verhouding tussen de massa en de zwaartekracht. Op aarde is de verhouding tussen de massa en de zwaartekracht ongeveer 10 N/kg. zwaartekracht. De kracht waarmee de aarde een voorwerp naar zich toe trekt. Symbool F z . Bereken je met F z = m x g.