Wat is de zeldzaamste verjaardag?

Wat is de zeldzaamste verjaardag?

In september blazen de meeste mensen kaarsjes uit en in december zijn de minste mensen jarig. De laatste dagen van september staan allemaal in de top 10 van verjaardagen. Het aantal jarigen is namelijk op 23, 24, 25, 27, 29 en 30 september het hoogst. Met vandaag dus een absolute piek: 43,8 duizend jarigen.

Hoe vaak ben je op dezelfde dag jarig?

Als je met 50 mensen op een feestje bent, is de kans 96,5 procent dat er twee mensen zijn die op dezelfde dag jarig zijn. Dat gaat tegen je intuïtie in. Er zijn 365 dagen in een jaar, dus je zou denken dat die kans veel kleiner is.

Wat is de dag dat de meeste mensen jarig zijn?

Als je om je heen kijkt, lijkt het wel alsof er elke dag iemand jarig is. Volgens onderzoek van Harvard University is er één maand in het bijzonder waarin de meeste mensen ter wereld jarig zijn. Je raadt het al: september! Om precies te zijn op 16 september.

Hoeveel mensen hebben dezelfde geboortedatum?

Het gaat om de vraag hoe groot de kans is dat in een groep willekeurig gekozen mensen er (minstens) twee dezelfde verjaardag hebben. Het blijkt dat, onder enkele lichte veronderstellingen, deze kans al meer dan 50% is voor een groep van maar 23 mensen. Bij 57 mensen is de kans zelfs meer dan 99%.

Welke datum is niemand geboren?

16 december is de datum waarop volgens een Britse bloemenwinkel niemand zijn geboortedag wil vieren. Maar waarom? Uit een onderzoek van Interflora, een Britse online bloemenwinkel, blijkt dat 16 december de ergste dag is om te verjaren.

Hoe zeldzaam is je geboortedatum?

[GORINCHEM] Iedere dag vieren gemiddeld 41 duizend mensen die in Nederland zijn geboren hun verjaardag. Vorige week, op 25 september, was het aantal jarigen met 43.873 het hoogst. September is überhaupt de drukste verjaardagsmaand, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Hoeveel mensen zijn er op schrikkeldag jarig?

Op 29 februari 2020 kunnen 466 kinderen die vier jaar geleden werden geboren voor het eerst hun verjaardag op schrikkeldag vieren. In totaal zijn ruim 11 duizend mensen in Nederland op schrikkeldag jarig.

Hoeveel mensen op een verjaardag?

Iedere dag vieren gemiddeld 41 duizend mensen die in Nederland zijn geboren hun verjaardag.

Hoe zeldzaam is mijn verjaardag in Belgie?

Onze eigen verjaardag vinden we allemaal speciaal, maar af en toe komen we iemand tegen die die deelt. Die kans dat je op dezelfde dag jarig bent, is 0,3 procent. Als je niet een van de 7.196 Belgen bent die op 29 februari geboren is tenminste – dan is die kans maar 0,07 procent.

Wat is de bekendste verjaardag?

Taart. Onderzoekers aan Harvard University hebben onderzoek gedaan naar de meest voorkomende verjaardag. Want zoals bekend zijn er veel maanden waarin ineens de halve wereld jarig lijkt te zijn. Maar volgens de onderzoekers springt vooral één specifieke dag eruit: 16 september.