Wat is een educatief spel?

Wat is een educatief spel?

Educatieve games zijn een kruising tussen een game en een (digitaal) leermiddel. Het belangrijkste doel van een educatieve game is om de lerende te laten leren. Dat wil zeggen een stabiele verandering in zijn/haar kennis en/of vaardigheden teweegbrengen.

Wat voor spelletjes kun je doen met peuters?

Slaan tegen de bal of ballon. Een dreumes vindt een bal of ballon ontzettend interessant. Een hut met een deken bouwen. Kegelen of bowlen. Zoek de verrassing. Maak een magische pop. Bellen blazen met rietjes. Jonassen. Dominostenen en torens bouwen.

Wat spelen met 3 jarige?

Figuren en vormen in een vormenstoof doen. Lijnen natekenen: jij doet het voor, je kindje probeert het na te doen (verticaal / horizontaal) Fietsen op een driewieler. Zelf kledingstukken aan- en uittrekken.

Waarom educatieve spellen?

Educatieve games nodigen kinderen uit om te leren in plaats van ze te ‘dwingen’ om te leren. Zo kan je kind zelf beslissen hoelang hij door wil gaan of wanneer het tijd wordt voor iets anders. Door educatieve games heeft de leerstof meer connectie met het echte leven, omdat er wordt geleerd door te ervaren.

Wat kan je buiten spelen met 2?

De verlosser. Tikkertje kennen we allemaal, maar door een verlosser aan te wijzen wordt het spel net iets leuker. Flessenvoetbal. Voor dit spel heb je niet veel nodig. Twister. Bekertje water halen. Stop, rood licht! Bungelende basket. Ballenbingo.

Wat spelen met 6 jarige?

1.1 Mancala. 1.2 Snapshot. 1.3 De spiegel. 1.4 Ik ga picknicken. 1.5 Teamsporten. 1.6 Slangen en ladders. 1.7 Muzikale standbeelden. 1.8 Verstoppertje.

Welke spelletjes vinden kinderen leuk?

Speel zelfgemaakte bowling met lege melkpakken en tennisballen. Ga vouwen met gekleurd papier. Maak een krokodil van eierdozen, papier en groene en rode verf. Bedenk samen een verhaal: De een begint, de ander vult een stukje aan, en ga zo maar verder.

Welke spelletjes spelen kleuters?

Letters uit het alfabet. Ga naar het bos, strand, de speeltuin of gewoon binnen en geef je kind een letter uit het alfabet. Sokken sparen. Kranten meppen. Wat is er anders? Ik zie, ik zie… Spijkerpoepen. De wereld op z’n kop. Wie is het langst stil.

Wat vinden kinderen leuk om mee te spelen?

voetbal. springtouw. skates/rolschaatsen. vishengel. skateboard. step. snorkel en zwembril.

Hoe vermaak je een kind van 3?

Samen kleien, verfen, knippen en plakken vinden kinderen ook heel leuk. – U kunt wat speelgoed verstoppen en het eerst samen gaan zoeken, en daarna uw dochter alleen laten zoeken. – Uw dochter heeft veel speelgoed. U kunt elke dag een paar (niet te veel) ‘nieuwe’ speelgoedjes geven, en de oude weer even opbergen.