Wat is een educatieve activiteit?

Wat is een educatieve activiteit?

Het bewust en doelgericht scheppen van voorwaarden en het organiseren van activiteiten en leerprocessen met het oog op het vermeerderen van kennis, het vergroten van inzicht, het verbeteren van meningen en opinies en het verhogen van bekwaamheden, voor zichzelf of voor anderen.

Wat is leuk om te doen met een 12 jarige?

Een dagje op pad met puberende kinderen. Bezoek een pretpark met je pubers. Gamen met VR-brillen op je hoofd. Een actief middagje op de trampoline. Lasergamen en paintballen met kinderen. Een middagje karten op de kartbaan. Crossen op een quad. Samen puzzels oplossen in een escape room.

Wat kun je doen met een kind van 4 jaar?

zelf pyjama nemen en aandoen. jas zelf halen, aan toveren of laten ophangen (voorzie lus/naam), jassen goed leren uitdoen d.w.z. de mouwen zelf rechts laten trekken, stimuleren om zelf de knopen/ rits open of dicht te doen .

Wat te doen met pubers uitjes?

Ontrafel mysteries in een escaperoom. Bezoek een spannend museum. Op de foto met celebrity’s. Samen gillen in de achtbaan. Razendsnel racen in de vrieskou. Midgetgolfen à la Hollywood. Plaatjes schieten voor Insta.

Wat te doen met 13 jarige thuis?

Tip 1: Duik de keuken in. Tip 2: Experimenteer er op los. Tip 3: Kampeer in je eigen tuin. Tip 4: Lees een goed boek. Tip 5: Leer jezelf iets nieuws aan. Tip 6: Ga de buitenlucht in. Tip 7: Doe samen met je vrienden een fotoshoot. Tip 8: Organiseer een ouderwetse spelletjesavond.

Wat doet een 13 jarige?

Je mag klusjes doen rond het huis en in de buurt. Je mag op vrije dagen helpen bij ander licht, niet-industrieel werk. Je mag meehelpen in de winkel of het landbouwbedrijf van je ouders. Je mag meewerken aan een uitvoering.

Wat te doen met 2 5 jarige?

Tekenen en verven. Huishoudspelletjes. Puzzelen. Peuterliedjes zingen. Memory spelen. Een zandkasteel bouwen in de zandbak. Schommelen. Verstoppertje.

Wat kan je doen zonder scherm?

Speel een ouderwets bordspel. Maak een legpuzzel. Lees een boek. Ga iets bakken uit een kookboek. Maak van je woonkamer een disco. Speel een potje kaarten. Ga oude fotoalbums, plakboeken of opbergdozen van vroeger bekijken. Lak elkaars nagels.

Wat te doen met een kind van 1 5 jaar?

Zwembad. Kinderboerderij. Boerderij (toegankelijk voor kinderen) Dierentuin. (Kleine) pretparken. Buiten speeltuin. Indoor speeltuin / speelparadijs. Speurtocht uitzetten in de buurt, park of bos.

Wat kun je doen als je je verveelt en alleen thuis bent?

Ga een rondje hardlopen. Luister een podcast. Lees een boek. Schrijf in een dagboek. Mediteer (bijvoorbeeld met de app Headspace) Lees je favoriete kinderboek nog eens. Ga naar de bioscoop. Ga op reis.