Wat is een elfje en een haiku?

Wat is een elfje en een haiku?

Bij de haiku tel je lettergrepen, bij het Nederlandse elfje woorden. Een elfje bestaat uit elf woorden verdeeld over vijf regels. Op regel één staat één woord: een kleur of een eigenschap. Op regel twee staan twee woorden: iets dat deze kleur of eigenschap heeft (een voorwerp of een persoon).

Wat is een elfje wikikids?

De Kelten zeiden dat er een volk was dat bestond uit hele kleine mensjes. Die mensjes noemden ze elfjes. Via gangen in de heuvels konden de elfjes naar het binnenste van de aarde.

Hoe ziet een elfje eruit?

Een elfje of elf is een gedicht van 11 woorden, verdeeld over 5 regels. De eerste regel heeft 1 woord, de tweede regel heeft 2 woorden enz. De vijfde regel heeft weer 1 woord en bevat meestal een samenvatting van het geheel.

Wat doen elfjes?

Elfen houden van huizen waar bloemen staan, hoewel het niet hun natuurlijke neiging is om een huis te betreden zullen ze graag even kijken bij bloemen. Kort samengevat: Elfen zijn communicatief, zijn de tuiniers onder de natuurwezens en zorgen dat alles rondom een plant gaat zoals het moet gaan.

Hoe heet een gedicht met 11 regels?

distichon, 2 regels . terzine, 3 regels . kwatrijn, 4 regels . kwintijn, 5 regels met bepaald rijmschema. sextet, 6 regels (ook als onderdeel van sonnet) septet, 7 regels . octaaf, 8 regels , als onderdeel van sonnet. onzijn, 11 regels .

Hoe werkt een haiku?

Haiku (俳句; meervoud: haiku of haiku’s) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.

Wie was vroeger een elf?

Een elf (meervoud: elfen) is een mensachtig mythisch wezen uit de Germaanse en Noordse mythologie en folklore.

Hoe maak je een mooi gedicht?

Kies een thema waarover je wilt dichten. Dit kan van alles zijn, over verliefdheid, over verdriet, over je kijk op de wereld, over een dier. Schrijf woorden op. Schrap alle bedachte poëtische woorden. Gebruik metaforen. Maak korte zinnen. Ga niet rijmen. Maak een omkeerpunt.

Hoe heet een gedicht met 14 regels?

die moet konnen huilen metten honden. Gedicht van 14 regels met twee strofen van vier (kwatrijn) en twee van drie regels (terzine). Vaak volgt er na de achtste regel een verandering. Deze verandering noemt ook wel een chute.

Wat is een naam gedicht?

Een naamgedicht is een gedicht waarbij je de letters uit je naam gaat gebruiken om zinnen mee te maken! Het kan zowel een rijmend als een niet rijmend gedicht zijn.