Wat is een Energizer?

Wat is een Energizer?

Een energizer is een kleine opdracht die zorgt voor afwisseling in de les, voor het losmaken van energie en voor het richten van de aandacht. Het doel van een energizer is ook vooral dat het leuk is. Dat er even een moment is van plezier maken met elkaar.

Wat kan je doen in de klas?

Je huiswerk maken voor het volgende vak. Dit is absoluut iets wat ik vaak heb gedaan op de middelbare school. Overal op tekenen. Eten & kauwgom kauwen. Haar en nagels doen . Stiekem met je telefoon bezig. Oogcontact vermijden & aantekeningen maken. Om je heen kijken. Naar de wc gaan.

Wat kun je doen in de klas?

Energizer-affiche. De schatkist. Verkleed je als je hobby. Sporten met MOEV. Overeenkomsten zoeken. Spelletjesmiddag. Opendeur in het leraarslokaal. Kom in de krant.

Kunnen zijn wie je bent lesmateriaal?

Om dit thema ook in de klas bespreekbaar te maken, lanceert VRT de EDUbox ‘Identiteit: kunnen zijn wie je bent’. Met dit kant-en-klaar lesmateriaal leren jongeren over identiteit, hoe ons zelfbeeld gevormd wordt en wat de verschillende factoren zijn die er invloed op hebben.

Hoe straffen in de klas?

Autoritair zijn werkt niet meer. Je eigen gedrag beïnvloedt het gedrag van je leerlingen. Blijf altijd rustig maar kordaat. Maak bij de start een lijstje verwachtingen. Maak samen met je leerlingen afspraken. Wees zuinig met klassikaal straffen . Kies 1 beloningssysteem.

Hoe kan je populair worden in de klas?

Speel voetbal, doe mee met de theaterclub en help in de bibliotheek. Doe wat je leuk vindt en gebruik je positie om nieuwe mensen te leren kennen. Als je maar één interesse hebt, heb je maar één groep mensen om je heen. De sleutel tot echt populair zijn is door veel verschillende mensen aardig gevonden te worden.

Hoe leer je je collega’s beter kennen?

Leer uw team kennen met vragen over hun verleden. Kennismakingsvragen zijn een leuke manier om meer over uw teamgenoten te weten te komen. Mensen vinden het meestal leuk om over hun verleden te praten. Daarom zijn deze vragen een gemakkelijke plek zijn om te beginnen als uw team nieuw is.

Hoe leuk voorstellen?

Gebruik geen jargon of populaire woorden als agile of lean. Zorg dat een kind het ook snapt. Gebruik zo weinig mogelijk woorden als mogelijk. Zorg ervoor dat mensen meer willen weten en vragen gaan stellen. En het allerbelangrijkste: wat vind je zo leuk aan wat je iedere dag doet?

Wat ben ik zelf maken?

Knip met een schaar de kaartje van papier of (dun)karton. Op elk kaartje schrijf je een naam, een dier of een voorwerp. Bijvoorbeeld de naam van een beroemd persoon: een tv-presentator, pop-artiest etc. Maak het niet te moeilijk, de kinderen moeten het wel kunnen raden!

Wat zingen ze in Squid Game?

Dit keer over de toenemende berichtgeving dat steeds meer heel jonge kinderen de gewelddadige Netflix-serie Squid Game kijken. „Misschien toch een idee dat je als ouder een beetje in de gaten houdt wat je kind zoal op de iPad uitspookt…” „Sterker nog, ze zingt Annemaria Koekoek in nagenoeg perfect Zuid-Koreaans mee.