Wat is een Etje?

Wat is een Etje?

Definities die `etje` bevatten: Buitenechtelijke relatie = Een buitenechtelijke relatie (ook wel: affaire, verhouding, bev – afkorting voor buitenechtelijke verhouding – of het verkleinwoord ervan bev`etje) is een situatie waar iemand een liefdesverhouding aangaat met iemand anders d…

Wat eindigt op Etje?

0.0′ etje . aalziektetje. aandachtsspannetje. 100 procentscontroletje. aanademingetje. 112-centraletje. aanbedenetje. 24 uurseconomietje. aanbeetje. 24 uursritmetje. aanbelangetje. 3d-brilletje. aanbestedingsproceduretje. 3d-projectietje. aanbestedingssommetje. 3d-scannetje. aanbevelingscomiteetje.

Hoe maak je een verkleinwoord?

Verkleinwoorden worden gevormd met -tje, -je, -etje, -pje of -kje. De vorm van het achtervoegsel hangt voornamelijk af van de slotklank van het basiswoord, en soms ook van klemtoon of woordlengte. De verkleinwoorden zijn in grote lijnen in te delen in categorieën op basis van de vorm en klemtoon van het grondwoord.

Wat zijn korte woorden?

Tweetekenklanken zijn ui, ei, ij, oe, eu, au, ou en ie. Je schrijft het woord zoals je het hoort. Na een tweetekenklank schrijf je geen dubbele medeklinker!

Hoe schrijf je een cake?

Bij cake is dat een ‘k’. Bij zulke woorden eindigt de verkleinvorm op -je: koekje, pakje, trucje, viezerikje, etc. Daarom is het ook cakeje. De e van cake blijft daarin staan omdat cakje een verkeerde uitspraak zou opleveren.

Hoe schrijf je A 4 tje?

De correcte spelling is A4’tje, met een apostrof. A4’tje is een afleiding: het achtervoegsel -tje wordt in dit geval gebruikt om van A4 een verkleinwoord af te leiden.

Wat is het meervoud van kieviten?

Beide vormen zijn klanknabootsingen van de baltsroep van onze bekendste weidevogel. Sommigen horen de vogel rijmen op riet, anderen op rit. Je zou dan verwachten dat het meervoud van kievit kievitten is, maar het gaat om een i-klank zonder klemtoon, net zoals in monniken of viezeriken, dus is het kieviten.

Wat is het mooiste Nederlandse woord?

Volgens Onze Taal zijn dit de mooiste woorden in het Nederlands: Desalniettemin (volgens Onze Taal-lezers) Liefde (volgens NIPO-onderzoek) Vrijen (volgens Volkskrant-lezers)

Hoe tekst op taart?

Schrijven op een taart Altijd eng om te beginnen, want netjes recht schrijven blijkt nog best een uitdaging te zijn. Niet als je een cocktailprikker gebruikt. Met deze cocktailprikker ‘schrijf’ je eerst de gewenste tekst in de taart. Gaat het niet goed, dan smeer je je laagje botercrème/slagroom gewoon weer glad.

Waarmee op taart schrijven?

Je kunt een eetbare inkt stift gebruiken om een tekening te maken op een koekje of een taartje. Je kunt er ook heel eenvoudig een tekst mee op een taart schrijven.