Wat is een goede warming up?

Wat is een goede warming up?

Het is belangrijk om alle spieren op te warmen die je bij de daaropvolgende training gaat gebruiken. Een voorbeeld: start met 5-10 minuten op een crosstrainer of touwtjespringen. Vervolgens doe je een aantal actieve stretchoefeningen waarmee je het lichaam voorbereidt op de inspanning.

Welke vormen van warming up zijn er?

Er zijn twee soorten warming-up te onderscheiden: de actieve en de passieve warming-up. Bij een actieve warming-up worden de spieren en het lichaam opgewarmd door het leveren van een bepaalde inspanning. Bij een passieve warming-up vindt de warming-up plaats met behulp van externe middelen en niet door inspanning.

Wat is het doel van de warming up?

Het doel van een warming-up is om de daaropvolgende prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. De ideale samenstelling van de warming-up hangt af van verschillende factoren: de specifieke sport, de omstandigheden waarin de prestatie moet worden geleverd en de tijd tussen de warming-up en de wedstrijd.

Wat moet je niet doen bij een warming up?

Je warming – up vergeten. Te heftig beginnen. Beginnen met statische stretches. Niet lang genoeg opwarmen. Altijd dezelfde warming – up doen .

Welke 3 fasen kent de uitvoering van de warming up?

De warming-up kent 3 fases (zie figuur 1 in de download onderaan dit artikel), die elk ongeveer 4 minuten duren: – Fase 1: Voorbereiding: van minuut 0 tot minuut 4. – Fase 2: Motorische vaardigheden: van minuut 4 tot minuut 8. – Fase 3: Hockeyvaardigheden: van minuut 8 tot minuut 12.

Hoe armen opwarmen?

Start altijd met een goede opwarming Loop bijvoorbeeld eerst 10 minuutjes los op een cross trainer, gevolgd door het voorzichtig loszwaaien van de armen. Correct opwarmen kan ook door gedurende 4-6 minuten de biceps oefeningen uit je routine te doen met zeer lichte (of zelfs geen) gewichten.

Hoeveel minuten warming up?

Een optimaal warming up-programma duurt 10 tot 15 minuten bij een matige belasting tussen de 50 en 90 % van je maximale hartslag.

Wat is een goede warming up voor Legday?

Gedurende de specifieke warming-up wordt er gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, waarbij een bepaalde weerstand wordt verplaatst. Een goed voorbeeld van een specifieke dynamische warming-up op een legday is Squatten.

Hoe ziet een warming up eruit?

Zo ziet een goede warming-up vóór je work-out eruit hartslag verhogen; spieren opwarmen; rekken en strekken; en oefeningen die op jouw sport aansluiten.

Wat zijn de gevolgen als je geen warming-up doet?

Door verschillende sportoefeningen worden je spieren namelijk opgerekt. Een warming-up helpt daarbij door deze spieren elastischer te maken. Skip je deze warming-up, dan kan dat ook resulteren in trillende spieren in rust of tijdens het sporten.