Wat is een Tongtwister?

Wat is een Tongtwister?

Een tongbreker is een woord of zin die moeilijk uit te spreken is, zeker als dit met enige snelheid gebeurt. Bijna elke taal kent dit fenomeen. Veel tongbrekers zijn overigens niet moeilijk uit te spreken voor iemand die de taal niet spreekt.

Wie sloeg de slome slager?

Sluwe Sjaantje sloeg de slome slager.

Wat een weer weer zei vrouw die aan?

Wat een weer weer zei de wasvrouw die aan de was was. De slang slingert door het slijmende slib. Als vliegen tegen vliegen vliegen, vliegen vliegen vliegensvlug! Mensen, mensen, wat een mensen, zeiden de mensen.

Wat is de moeilijkste tongbreker?

De whisky-mixer mixt de mix-whisky in de whisky-mixer. Drie dikke domme dames dachten dat dromedarissen dagelijks drieduizend deciliter druivensap dronken. Drie dikke drilboren drillen door drie dikke deuren. Driehonderd drieendertig roodgerokte en bruingebroekte ruitertjes rijden ron de wereldberoemde berg Ararat.

Waarom heet een tongbreker een tongbreker?

Een tongbreker heet een tongbreker omdat je je tong erover breekt. Natuurlijk niet letterlijk, maar een tongbreker kan je wel dat gevoel geven. Het woord meteorologisch is overigens de grootste tongbreker in de Nederlandse taal (Genootschap Onze Taal).

Wie leerde Lotje lopen?

Liesje leerde Lotje lopen langs de Lange Lindenlaan, maar Lotje wou niet leren lopen dus liet Liesje Lotje staan… wie kent deze tongbreker niet.