Wat is een worm voor een virus?

Wat is een worm voor een virus?

Een computerworm, kortweg worm, is een vorm van malware die computers infecteert en zichzelf automatisch verspreidt. In tegenstelling tot een computervirus hoeft een worm niet geïnstalleerd te worden door een gebruiker. De worm gebruikt beveiligingslekken in netwerken en besturingssystemen om zichzelf te verspreiden.

Wat is een worm ICT?

Een computervirus of computerworm is een schadelijk softwareprogramma dat zichzelf kan repliceren op computers of via computernetwerken zonder dat je in de gaten hebt dat je computer geïnfecteerd is.

Hoe heet een programma dat na activering zichzelf kan verspreiden naar andere computers?

Een virus infecteert uw apparaat door zijn programmacode (of “payload”) in te voegen in een programma of bestand en de systeembronnen te gebruiken om zichzelf te kopiëren en te verspreiden.

Wat is het verschil tussen een computervirus en een computerworm?

Een computerworm (of kortweg worm) is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma. Via een netwerk worden kopieën van deze worm doorgestuurd zonder een tussenkomst van een tussengebruiker. Een worm is geen computervirus want hij heeft geen computerprogramma nodig om zich aan vast te hechten.

Wat is het verschil tussen een hacker en een cracker ‘?

Verschil tussen hackers en crackers Soms huren bedrijven hackers in om de beveiliging van hun systemen te testen. Crackers handelen uit crimineel, ideologisch of vernielzuchtig oogpunt. Hackers zelf noemen degenen die uit criminele oogmerken een systeem “kraken” ook wel black-hat hackers.

Wat doet een trojan?

Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Wat is de payload van een computervirus?

Payload virus Wanneer er gesproken wordt over computerbeveiliging betekent payload het uiteindelijke resultaat van een virus. De payload is een actiegedeelte van een computervirus wat pas na enige tijd in werking treedt. Men is dus eerste instantie niet bewust van het virus wanneer de computer besmet raakt.

Wat is het ergste computer virus?

1. MyDoom, 2004. Veroorzaakte voor circa 48 miljard euro aan schade. MyDoom was een worm, een virus dat zich zonder geactiveerd te hoeven worden naar andere computers verspreidt.

Hoe weet je of je spyware hebt?

Als u zich afvraagt hoe u spyware op een Android-telefoon kunt detecteren, hebben we goed nieuws: met een antivirus-app is dat kinderspel. Met ons gratis AVG AntiVirus voor Android kunt u uw telefoon of tablet scannen op allerlei soorten malware en deze verwijderen.

Hoe gevaarlijk is spyware?

Spyware kan een enorm veel systeembronnen van je computer opeisen, waardoor deze langzaam wordt, vertragingen vertoont tussen het wisselen van applicaties of wanneer je online bent, vaak crasht of bevriest en zelfs oververhit raakt, waardoor permanente schade wordt aangericht.