Wat is Evides?

Wat is Evides?

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig en schoon drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Zuid-Holland, de provincie Zeeland en het zuidwesten van Noord-Brabant.

Hoeveel klanten heeft Evides?

Evides telt circa 2,5 miljoen klanten. De totale productie in 2019 bedroeg 158 miljoen m³ drinkwater en 95 miljoen m³ industriewater.

Waar levert Evides drinkwater?

Drinkwaterbedrijf Evides Evides levert drinkwater voor het zuidwestelijk deel van Zuid-Holland, provincie Zeeland en voor een deel van de provincie Brabant.

Wie levert water in Zeeland?

Evides Waterbedrijf produceert en levert drinkwater in Zuidwest-Nederland. In Zeeland werkt DNWG met Evides samen aan de drinkwaterleidingen.

Wat kost water bij Evides?

Naast de vaste kosten betaalt u ook kosten voor uw verbruik, de variabele kosten: in 2021 is de prijs per 1.000 liter € 0,859 (excl. 9% btw). Gemiddeld verbruikt een persoon 50.000 liter per jaar. Deze kosten heeft u dus voor een deel zelf in de hand: hoe minder drinkwater u verbruikt, des te lager de rekening.

Wat kost een kuub water bij Evides?

Voor het verbruik van drinkwater is per Opzetstuk aan Evides een vergoeding van € 0,863 per m3 drinkwater verschuldigd.

Wat is de goedkoopste waterleverancier?

Pidpa is en blijft de goedkoopste drinkwaterleverancier in Vlaanderen. Jaarlijks mogen deze goedgekeurde tarieven geïndexeerd worden. Hier vindt u een evolutie van het drinkwatertarief voor huishoudelijk gebruik ten opzichte van de andere drinkwatermaatschappijen.

Wie levert er water op mijn adres?

Hoe kom ik daar achter? Ga naar de website van Vewin en zoek daar uw waterbedrijf op. Vul uw woonplaats of postcode in op de kaart.

Wat is het verschil tussen Waternet en Vitens?

Waterschappen vs. Het is eigenlijk heel simpel! Drinkwaterbedrijven maken drinkwater van grondwater (zoals Vitens) of water uit rivieren. Wij pompen het op, zuiveren het en leveren het aan onze klanten. De waterschappen moeten ervoor zorgen dat er genoeg water is in Nederland om drinkwater van te maken.

Hoeveel waterleidingbedrijven zijn er in Nederland?

Er zijn 10 waterleveranciers actief in Nederland. Dat zijn: PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, Waterbedrijf Groningen, Waterleidingmaatschappij, Drenthe, Vitens, Waternet, Oasen, Dunea, WML, Evides en Brabant Water.