Wat is het aller moeilijkste woord?

Wat is het aller moeilijkste woord?

‘Meteorologisch’ is het moeilijkste Nederlandse woord om uit te spreken woord. Uit een lijst van tien moeilijke woorden konden mensen het moeilijkste woord kiezen. Ook defibrilleren en bavarois kregen veel stemmen. Meteorologisch betekent weerkundig.

Wat is de betekenis van galgje?

Galgje, in het Engels bekend als Hang Man (hangende man) is een spelletje waarbij een woord moet worden geraden door middel van het raden van individuele letters, waarbij de spelers die het woord moeten raden maar een beperkt aantal fouten mogen maken.

Hoeveel woorden van 5 letters zijn er?

Er zijn 7530 woorden van vijf letters.

Wat is de langste palindroom?

Het langste palindroom in het Groene Boekje is meetsysteem, met elf letters. Het is uit te breiden tot een woord dat niet in de woordenlijst staat, maar wel twaalf letters langer is: koortsmeetsysteemstrook.

Wat zijn lastige woorden?

Meteorologisch. defibrilleren. bavarois. uil. aluminium. munitie. cholesterol. identiteit.

Wat was het woord van 2022?

‘Samens’ is het woord van het jaar 2022.

Wat betekent soggy straattaal?

soggy 1doorweekt2drassig3klef (van brood e.d.)

Wat is het woord van het jaar 2022?

Schuddeldouk is verkozen tot het Schierste Grunneger Woord van 2022. Het Groningse woord voor vaatdoek kreeg bijna 40 procent van de stemmen en liet de andere twee genomineerden Moi (de Groningse groet) en stevels (laarzen) achter zich.

Wat is het woord van het jaar 2021?

Met 82,8 % van de stemmen is prikspijt overtuigend winnaar van deze verkiezing en gaat het woord de geschiedenis in als het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2021. De top drie van 2021: prikspijt.

Wat is het langste woord in de Van Dale?

Het langste woord in de Van Dale is meervoudigepersoonlijkheidsstoornis. Dat bestaat uit 35 letters.