Wat is het bekendste boeken van Jacques Vriens?

Wat is het bekendste boeken van Jacques Vriens?

Vriens is onder meer bekend van zijn verhalen over Tommie en Lotje, zijn schoolromans, zijn historische boeken, de series over De Bende van de Korenwolf en De Kinderen van het Kattenpleintje.

Waar komt Jacques Vriens vandaan?

Jacques Vriens

Waarom is Jacques Vriens begonnen met schrijven?

Ineens wilde iemand geen heks meer zijn of voor boef spelen. Op een dag besloot Jacques (hij was toen acht jaar) alles op te schrijven, zodat iedereen voortaan precies wist hoe het toneelstuk in elkaar zat. Zo ontdekte Jacques dat hij schrijven erg leuk vond en hij begon ook verhalen te schrijven.

Heeft Jacques Vriens huisdieren?

Poezen, varkens, uilen.

Waarom heet het boek Oorlogsgeheimen?

Oorlogsgeheimen is de titel van het boek. Het boek heet zo omdat in het boek veel geheim moet worden gehouden. In de oorlog weet je namelijk niet wie je kan vertrouwen. Tuur en Maartje besluiten elkaar te vertrouwen en vinden dat bij echte verkering hoort dat ze geheimen van elkaar weten.

Is het boek Oorlogsgeheimen hetzelfde als de film?

Oorlogsgeheimen is een Nederlandse film uit 2014 van regisseur Dennis Bots. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens. De belangrijkste rollen zijn voor Pippa Allen, Maas Bronkhuyzen en Joes Brauers.

Wat was Jacques Vriens eerste boek?

Zijn eerste boek ‘Die Rotschool met die fijne klas’ speelt zich ook in Buitenveldert af. Jarenlang werkte hij met veel plezier in het basisonderwijs, niet alleen als meester, maar ook als directeur. Naast toneelspelen was schrijven nog steeds Jacques’ grootste hobby.

Hoeveel boeken heeft Jacques Vriens gemaakt?

Alle boeken van Jacques Vriens (145 boeken).

Hoeveel boeken heeft Iris Boter geïllustreerd?

Ze illustreerde al meer dan 120 boeken en het boek ‘De (nogal) ijzingwekkende expeditie van Herre’ (van Marte Jongbloed) won op 27 juni 2018 de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Daarnaast schreef Iris zelf al meer dan dertig boeken voor kinderen en jongeren.

Wat voor soort boeken schrijft Carry Slee?

In totaal heeft zij 85 titels geschreven, dat zijn er gemiddeld drie per jaar. Haar meest verkochte titels zijn Spijt!, Afblijven! en de bundel Lekker Weertje Koekepeertje. Slee schrijft boeken voor jonge kinderen maar ook voor tieners.