Wat is het ezelsbruggetje van de planeten?

Wat is het ezelsbruggetje van de planeten?

Acht planeten draaien rondjes rond de zon. Je kan hun volgorde onthouden met het ezelsbruggetje ‘Maak Van Acht Meter Japanse Stof Uw Nachthemd’. Mercurius is de eerste planeet die je tegenkomt als je vanaf de zon vertrekt.

Hoe onthoud je de volgorde van de planeten?

De planeten Om dat te onthouden kan je het ezelsbruggetje ‘Maak Van Acht Meter Japanse Stof Uw Nieuwe Pyjama’ gebruiken. Want dit zijn de acht planeten van dicht bij tot ver van de zon: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en (dwergplaneet) Pluto.

Hoe heet de 9 planeten?

Traditioneel (tot 2006) werden tot het zonnestelsel negen planeten gerekend. De planeten Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, en Saturnus zijn bekend sinds de oudheid. Na de uitvinding van de telescoop werden Uranus (1781), Neptunus (1846), en Pluto (1930) ontdekt.

Wat is de heetste planeet?

Maar toch kan de mens niet op Venus leven. Door de dikke bewolking en dichte atmosfeer is het er erg warm. De temperatuur kan oplopen tot 465 graden Celsius en daarmee is Venus de heetste planeet in het zonnestelsel. Omdat Venus de planeet is die het dichtst bij de aarde staat, is er veel onderzoek naar gedaan.

Hoe maak je een ezelsbruggetje?

Maak gebruik van geheugensteuntjes. Vaak onthoud je ze beter als je ze zelf bedenkt, maar er bestaan ook al goede bekende ezelsbruggetjes. Dit zijn bijvoorbeeld ’t kofschip (om te weten of een woord een d of t aan het einde heeft) of de TV-TAS (alle waddeneilanden). Vraag je docent er naar.

Wat is het ezelsbruggetje voor de volgorde van de Waddeneilanden?

Het bekendste ezelsbruggetje om de volgorde van de Waddeneilanden te onthouden is wel ‘TV-TAS’.

Wat is de verste planeet van de aarde?

De planeet in ons zonnestelsel die het verst weg staat is Neptunus. Als je vanaf de zon reist duurt het heel lang voordat je er bent. Je komt dan eerst langs de zeven andere planeten in ons zonnestelsel. Neptunus is wel 57 keer zo groot als de aarde.

Wat is de grootste planeet ter wereld?

Jupiter – niet alleen de meest massieve en de grootste planeet van ons zonnestelsel, maar ook de meest heldere aan de hemel. Samen met Uranus, Neptunus en Saturnus wordt hij beschouwd als de reus.

Welke planeet was er het eerst?

Uranus is de eerste planeet die ontdekt is die niet bekend was in de Oudheid. Dankzij de telescoop kon hij gezien worden: de eerste keer dat hij genoemd wordt, is in 1690. John Flamstead had de eer zijn ‘ontdekker’ te zijn. Uranus is de eerste planeet die ontdekt is die niet bekend was in de Oudheid.

Wat is er na de Melkweg?

Vooruitzicht. Astronomen hebben, met behulp van gegevens afkomstig van de ruimtetelescoop Hubble, berekend dat de Melkweg waarschijnlijk over 4 miljard jaar zich zal samenvoegen met het Andromeda-sterrenstelsel. De zon raakt wellicht uit haar koers, maar dat zal verder geen gevolgen hebben voor het zonnestelsel.