Wat is het thema van de Kinderboekenweek 2022?

Wat is het thema van de Kinderboekenweek 2022?

De kinderboekenweek 2022 begint op woensdag 5 oktober en eindigt op zondag 16 oktober. Het thema is Gi-ga-groen!

Wat wil ik later worden Kinderboekenweek?

Kinderboekenweek: Worden wat je wil Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Wat te doen met Kinderboekenweek?

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Waar gaat de Kinderboekenweek over?

De Kinderboekenweek 2022 gaat over natuur. Het motto is: Gi-ga-groen! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022. Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks De waanzinnige boomhut, maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek.

Wie schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2022?

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt volgend jaar geschreven door de Australiërs Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de reeks De waanzinnige boomhut. Het is voor het eerst in de 68-jarige geschiedenis van de Kinderboekenweek dat een buitenlandse auteur en illustrator het geschenk verzorgen.

Welk boek Kinderboekenweek?

De Kinderboekenweek 2022 gaat over de natuur. Het thema is: Gi-ga-groen! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022.

Hoe heette het prentenboek bij de Kinderboekenweek 2021?

Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 wordt gemaakt door Mark Janssen. Mark Janssen is bekend van enorm veel boeken die bij geïllustreerd heeft. Zelf heeft hij inmiddels ook een aantal boeken geschreven, zoals Eén eenhoorn, alsjeblieft! Het prentenboek dat hij voor de KBW21 maakt heet Dromer.

Wat is het prentenboek Kinderboekenweek 2021?

Worden wat je wil! Van 6 tot 17 oktober 2021 is het Kinderboekenweek! Worden wat je wilis het thema dit jaar. Bette Westera schrijft het geschenk, en illustrator Mark Janssen maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek, getiteld Dromer.

Wat is het geschenk van de Kinderboekenweek?

Welk geschenk krijg je tijdens de Kinderboekenweek? De Kinderboekenweek vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober 2022. Koop je tijdens de Kinderboekenweek voor €12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken, dan krijg je gratis* het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door auteur Andy Griffiths. en illustrator Terry Denton.

Wie is de schrijver van het prentenboek van het jaar 2022?

‘Maar eerst ving ik een monster’ is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Het boek dat is geschreven door Tjibbe Veldkamp, met illustraties van Kees de Boer, staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari 2022.