Wat is het thema van de Koningsspelen?

Wat is het thema van de Koningsspelen?

Het thema van de Koningsspelen 2022 was Voel je Fit! Dit jaar daagden we alle kinderen van Nederland uit om fit te worden. Want als je fit bent, voel je je fijner en is alles leuker.

Hoe is de Koningsspelen ontstaan?

Geschiedenis. De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later.

Waar is Koningsdag in 2023?

Eindhoven behoort zelfs tot één van de grootste Koningsdagsteden van Nederland. Koningsdag 2023 valt op donderdag 27 april.

Waar gaat de koning heen 2022?

Koning viert Koningsdag 2022 alsnog in Maastricht.

Wat is het doel van een sportdag?

Veel onderwijsinstellingen en ook bedrijven en organisaties hebben traditioneel elk jaar een sportdag om zodoende aandacht te besteden aan het belang van bewegen en bovendien om de collega’s of medescholieren in een wat meer ontspannen sfeer te leren kennen.

Wie lopen er mee met Koningsdag?

Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente met een centrumfunctie in de regio. De Koninklijke Familie viert het feest mee, waarbij de stad en de omliggende plaatsen zich op een feestelijke en karakteristieke manier kunnen presenteren.

Waar gaat de koning naartoe op Koningsdag 2022?

27 Apr Koningsdag 2022 Vergroot afbeelding De Koninklijke familie is onderweg naar de Sint Servaasbrug in Maastricht. Vergroot afbeelding De burgemeester van Maastricht en de gouverneur van Limburg heten de Koninklijke familie welkom.

Is 15 april een vrije dag?

Goede vrijdag 15 april (vrijdag) De vrijdag voor Pasen, is geen verplichte vrije dag. Scholen en gemeentehuizen zullen vaak gesloten zijn, maar veel winkels blijven gewoon open.

Is 5 mei een vrije dag?

Bevrijdingsdag (5 mei) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij.

Waar is de koning maxima geboren?

Máxima Zorreguieta