Wat is Maxen?

Wat is Maxen?

Mexen of Mexxen is een drankspel wat met een onbeperkt aantal spelers kan worden gespeeld.

Hoe werkt Mexico spel?

Bij het spel Mexico is het de bedoeling dat jullie in een kring staan en dat iedereen om de beurt 2 dobbelstenen werpt. Er wordt tijdens het spel een pot opgebouwd van een bepaald aantal ad fundums. Dit begint over het algemeen bij 1 ad fundum, maar kan natuurlijk meer zijn in een spel met ervaren drinkers.

Hoe werkt Maxxen?

Het doel van Mexen is enorm eenvoudig. Iedere speler heeft maximaal drie worpen met twee dobbelstenen. De speler met de laagste worp moet een vooraf afgesproken aantal slokken drinken. Tijdens het spel kunnen deze slokken verdubbeld worden door ’21’ te gooien met twee dobbelstenen.

Hoe speel je het dobbelspel?

In ronde 1 wordt gedobbeld om het uitpakken van de cadeautjes. De eerste ronde duurt net zo lang tot alle pakjes zijn uitgepakt. In ronde 2 dobbel je om elkaars cadeautjes en zullen de cadeaus dus steeds van eigenaar wisselen, totdat de ronde klaar is. De tweede ronde duurt zo’n 45 minuten.

Hoe speel je blufpoker?

Dit wordt gespeeld met een beker en vijf dobbelstenen waar aas, heer, dame, boer, tien en negen opstaan. De bedoeling is om andere spelers strafpunten te bezorgen, omdat zij geen hogere waarde meer kunnen gooien. Elke ronde eindigt wanneer een speler een strafpunt krijgt. Bij zeven strafpunten heeft de speler verloren.

Wat is Maccen?

Mexxen is een dobbelspel met een snel tempo waarbij de inzet snel verhoogd kan worden. Het spel wordt gespeeld met 2 dobbels en is gebruikelijk onderhevig aan de standaard dobbelregels.

Wat kan je doen met een dobbelsteen?

Vast in de modder. Het is bij dit spel de bedoeling dat je het hoogst aantal punten hebt. Cijferbingo. Gooi niet teveel. Qwixx. Regenwormen. Keer op Keer. Story Cubes Classic. Yahtzee.

Hoe werkt Mexican train?

Het doel van dit spel is om als eerste al jouw stenen weg te spelen, of zo min mogelijk punten over te houden aan het einde van de speelrondes. Iedereen begint met het aanleggen van een persoonlijke trein, Plaats je een dubbele domino aan jouw persoonlijke trein, dan moet je daarna meteen een volgende steen aanleggen.

Hoeveel dobbelstenen pietjesbak?

Pietjesbak (of Pitjesbak) is een oud Vlaams dobbelspel met drie dobbelstenen voor twee tot acht spelers. Een pietjesbak is een achthoekige, houten speelbak met een diameter van ongeveer 38 centimeter waarvan de binnenkant bekleed is met vilt. Van dit spel, dat vaak in cafés gespeeld werd, bestaan vele varianten.

Wat is het leukste dobbelspel?

1000 Bommen en Granaten. Catan: Het Dobbelspel . Clever. Keer op Keer. Konijnen Hokken. Perudo. Pincode. Qwinto.