Wat kan een Chromebook niet?

Wat kan een Chromebook niet?

Een Chromebook is een budgetvriendelijk alternatief voor een Windows laptop of MacBook. Chromebooks draaien op het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Dit betekent dat Windows en macOS programma’s niet werken op deze apparaten, wat niet wil zeggen dat Chromebooks geen voordelen hebben boven andere laptops.

Heeft een Chromebook opslag?

De meeste bestanden die je gebruikt op een Chromebook worden opgeslagen in de cloud, dus de meeste modellen worden geleverd met 32 of 64 GB en maximaal 128 GB aan opslagcapaciteit.

Hoe werkt Cloudwise?

COOL staat voor Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform. Eén platform waar leerlingen hun werk kunnen vinden, makkelijk naar applicaties van uitgeverijen gaan en naar ander educatief materiaal klikken. Met COOL werk je in de cloud. Leerlingen en leerkrachten loggen in op hun Chromebook met hun eigen Google account.

Hoeveel kost Cloudwise?

De Chrome Education Upgrade is helaas niet gratis en kost 34 euro, exclusief btw. Voor alle voordelen van de software kun je terecht op de website van Cloudwise. Je kunt de software gebruiken in het basis- en voortgezet onderwijs.

Kun je met een Chromebook internet bankieren?

Het belangrijkste voordeel van een Chromebook: veiligheid De doorsnee computergebruiker gebruikt een computer voor slechts vier taken: googelen, e-mailen, internetbankieren en online winkelen. Een chromebook is hiervoor bij uitstek geschikt.

Wat is de levensduur van een Chromebook?

“De gemiddelde gebruiksduur van een computer was 3 tot 4 jaar, maar computers werden steeds beter en gebruikers gingen ze steeds langer gebruiken.” Zijn team bekijkt nu of de periode van 6,5 tot 7 jaar nog steeds de juiste termijn is. Elke Chromebook heeft zijn eigen expiration date.

Is 64 GB genoeg voor Chromebook?

De ingebouwde SSD-schijf op een Chromebook heeft vaak niet meer dan 32GB aan opslagcapaciteit. Dat voldoende is voor het besturingssysteem en een handjevol applicaties die je via de Google Play Store kan installeren.

Wat is beter een laptop of Chromebook?

Ga je bijvoorbeeld vooral tekstverwerken en internetten? Dan kan dit prima op een Chromebook. Wil je in de toekomst ook aan de slag met het spelen van games of foto’s en video’s bewerken. Dan is een laptop een geschikte keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Chromebook?

Je kan modellen vinden van 11 inch tot 15 inch. Chromebooks kun je vinden als laptops of als twee-in-één laptops met tabletfunctie en touchscreen. Let op de helderheid / resolutie, en of de scherm een IPS scherm heeft of HD en FHD is etc.

Hoe moet je inloggen op Cloudwise?

Volg de volgende stappen: Ga naar ​cool.cloudwise.nl​. Kies vervolgens ‘Leerling’ ● Login met je e-mailadres en bijbehorende wachtwoord. Et voilà, je ziet je applicatie overzicht zoals je gewend bent van school.