Wat kan je knutselen voor de lente?

Wat kan je knutselen voor de lente?

Pasta vlinders. Rups van eierdoos. Schaap stempelen. Vlinders. Bloempotten. Chenille kuikentjes. Tulp vork stempelen. Vogelkooitje.

Wat kan je snel knutselen?

Van een wc rol kun je een heel leuk kroontje maken. Naast een wc rolletje gebruikten we een touwtje en masking tape (I love speelgoed en psikhouvanjou en Bol.com). Met een toiletrolletje kun je snel een lampion knutselen voor Sint Maarten. Wij wikkelden er gekleurd papier omheen en plakten er een herfstblaadje op.

Wat kan je zelf knutselen?

Zelfgemaakte theedoeken. Het is heel simpel en je hebt maar weinig materialen nodig, maar hier kan je alle kanten mee op! Fotolijstjes van tape. Decoreer je muur met tape. Blaas fruitkistjes een tweede leven in! Waxinelichthouder.

Welke dingen kan een kleuter wel met knutselen?

Denk bijvoorbeeld aan WC rolletjes, kartonnen dozen, verpakkingsmateriaal en eierdozen. Daarnaast kun je met lintjes en cadeaupapier leuk knutselen. Glazen potjes en flessen kun je ook versieren. Kinderen zijn vaak zelf het beste in bedenken wat de leukste knutselmaterialen zijn.

Hoe knutsel je een bij?

Je knipt er een eierdopje uit en verft die geel. Daarna knip je beide kanten iets in draai je een zwart draadje wol om het bijtje heen door de gleufjes. Plak dan twee vleugels van papier op de rug en twee ogen op het gezichtje en teken er een mondje bij.

Hoe maak je een paasmandje?

Paasmandje knutselen van wc rol Het is simpel; je plakt twee papieren stroken kruislings aan de binnenkant van de wc rol als bodem. En de buitenkant kun je versieren zoals je leuk vindt. Maak bijvoorbeeld een paashaas, een paasei tuintje of een kuikentje.

Wat knutselen met 12 jarigen?

Bouwen met satéprikkers. Toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten hielp ik mee met het crea-uur. Schilderij maken met draad en spijkers. Neem een houten plankje in het juiste formaat. Miniatuurdorp met lucifers. IJsstokjes. Dromenvangers. Glas-in-lood. Vriendschapsarmbandjes maken. Stenen beschilderen.

Wat kan je knutselen van papier?

Daarom heb ik allerlei verschillende ideeën voor je gemaakt die je kunt knutselen met papier. Geschikt voor peuters en kleuters en ook wat uitdagendere knutselideeën voor de oudere kinderen. Wat dacht je van een raket die écht vliegt, een vrolijke vlinder, een dinosaurus muts of een vis met een buikje van vlechtwerk.

Wat te doen met alle knutselwerkjes?

Weggooien… Tja, weggooien is natuurlijk de simpelste oplossing, maar wel de minst sympathieke. Knutselwerkjes bewaren in plakboek. Wil je die mooie werkjes graag bewaren? Fotoboek maken van kindertekeningen. Ophangen aan de waslijn. Een grote tekenmap. Laat er iets van maken. Plastificeren. Schilderij maken.

Wat is leuk om creatief te doen?

Oude foto’s uitzoeken. Meubels/accessoires oppimpen. Maak een eigen spel/ iedere dag een vraag/dilemmaspel. Schrijven. Maak een bucketlist/stel doelen voor jezelf of de ‘f*ck it-list’. Leer een andere taal. Maak iets voor een ander. Schrijf film/serie reviews.