Wat kan je vertellen over vriendschap?

Wat kan je vertellen over vriendschap?

Een vriend is een maatje met wie je leuke dingen doet, goed kunt praten en bij wie je je gevoelens kwijt kunt. Vrienden zijn mensen die elkaar helpen en elkaar steunen als het nodig is! Maar niet elke vriendschap is het zelfde. Met de ene vriend kun je goed praten en met een andere lekker sporten.

Wat is belangrijk in een vriendschap?

Wanneer je wordt gewezen op de negatieve dingen, naast de positieve dingen, dan kun je van echte vriendschap spreken. Bij iemand die je nog niet lang kent of bij een oppervlakkige kennis is die eerlijkheid er vaak niet. Het beste cadeau dat een vriend kan geven is aandacht en een oprecht luisterend oor.

Wat maakt een vriendschap sterk?

Een goede vriendschap betekent elkaar ook accepteren zoals je bent. Ook al ben je nog zo gek op je beste vriendin, jullie hebben allebei eigenschappen die jullie minder leuk vinden aan elkaar. Maar juist omdat jullie zo goed bevriend zijn, accepteren jullie elkaar honderd procent.

Hoe voel je vriendschap?

Vriendschap is afhankelijk van het onderlinge vertrouwen en vertrouwen hangt af van een sterk gevoel van zorgzaamheid en welzijn voor elkaar. Vriendschappen hebben veel invloed op ons, want een vriend leren kennen is gelijktijdig ook jezelf leren kennen. Betrokken eerlijkheid maakt een vriendschap warm en hartelijk.

Wat is vriendschap voor jou?

Vriendschap is liefde voor een ander, maar zonder seksuele betekenis. Vriendschap is tweerichtingsverkeer: de genegenheid is dus wederzijds. Beide vrienden zijn zich bewust van hun onderlinge vriendschap. Vriendschap is onzelfzuchtig: vrienden willen het beste voor elkaar.

Wat moet een goede vriend hebben?

Als je een goede vriend wilt zijn en als je wilt dat mensen je vertrouwen, moet je eerlijk zijn over je gevoelens, over de daden van je vrienden en over hoe je over de vriendschap denkt. Als je eerlijk bent over hoe je je voelt kun je open communiceren met je vrienden en zullen ze zich eerder openstellen voor jou.

Wat doet een beste vriend?

Een beste vriend is iemand op wie je altijd kan vertrouwen, iemand die altijd om je stomme grapjes lacht en met wie je de leukste avonturen kunt beleven. Mensen die sterke sociale relaties hebben, hebben minder kans om vroegtijdig te sterven dan mensen die geïsoleerd zijn.

Wat maakt iemand een vriend?

Vrienden zijn mensen op wie je kunt vertrouwen, die je altijd steunen en naar je luisteren. Echte vriendschap is waardevol en bijzonder. Waarschijnlijk heb je veel vrienden die je graag mag en ziet, maar als je er nog eens even over nadenkt weet jij misschien ook wel dat niet al die ‘vrienden’ echte vrienden zijn.

Wat zijn geen echte vrienden?

Echte vrienden houden zich aan hun woord. Als je vriend of vriendin nooit lijkt te doen wat hij of zij beloofd heeft, je altijd weer laat zitten, of de plannen die jullie gemaakt hebben vergeet, dan heb je te maken met een vriend die zijn beloften niet nakomt en dan heb je dus geen echte vriend.

Hoe begint een vriendschap?

Vriendschap begint al in onze kinderjaren. We hebben iemand nodig waar we ons goed bij voelen, die we kunnen vertrouwen, waar we onze verhalen bij kwijt kunnen. We hebben vriendschap nodig om onszelf te kunnen ontwikkelen, voor het vormen van onze eigen normen en waarden.