Wat kost een digitaal schoolbord?

Wat kost een digitaal schoolbord?

Er is al een digibord vanaf € 895,- ex. btw. De kosten zijn afhankelijk van het type bord en de bijbehorende onderdelen zoals projector en speakerset. Een professionele Hitachi set compleet met 79 inch bord, projector, speakers en bekabeling heeft u al voor € 2039,- Deze startersset is helemaal compleet.

Waarom een digibord?

De voordelen van het digibord – meer samenwerkend leren: het bord is groot genoeg voor een groepje, de aanraakbaarheid vergroot de werkmogelijkheden en het visuele karakter versterkt de discussie tussen leerlingen.

Wat kun je doen met een digibord?

Omdat het digibord aangesloten wordt op uw computer zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. In uw presentatie en lessen kunt u eenvoudig gebruik maken van Word, Excel, Powerpoint maar ook filmbestanden, Youtube, afbeeldingen en nog veel meer. Volop materiaal dus om uw lessen interessant en actief te houden.

Wie heeft het digibord uitgevonden?

Andere namen die worden gebruikt zijn elektronisch schoolbord of smartboard. Bij de laatste moet worden opgemerkt dat het een merknaam betreft van SMART Technologies, een Canadees bedrijf dat in 1992 begonnen is met de productie van digitale schoolborden.

Hoe breed is een digibord?

Grote formaten: Een digibord betreft altijd een groot formaat bord. De beelddiagonaal ligt veelal rond de 87 inch (circa 221 cm). Er zijn zelfs digiborden verkrijgbaar van 100 of 135 inch. Prijs: Een digibord i.c.m. een projector is bij de aanschaf doorgaans wat goedkoper dan een touchscreen.

Hoe kun je tekenen op Gynzy?

Op het bord kun je met Gynzy eenvoudig lijnen en figuren tekenen. We laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Je kunt helemaal zelf figuren ’tekenen’ op het bord. Je kiest een figuur en vervolgens “klik en sleep” je het figuur op het bord.

Hoe lang gaat een digibord mee?

De projector waarmee uw digibord mee bediend wordt, is na zo’n 5 jaar afgeschreven. Elk jaar dient uw projector stofvrij gemaakt te worden door onze installateurs. Tevens zal de lamp op vijf jaar ongeveer twee keer moeten worden vervangen. De levensduur van een interactieve display ligt tussen de 20.000 en 50.000 uur.

Wat betekent smartboard?

Een smartboard is een interactief elektronisch bord dat je kan gebruiken voor verschillende doeleinden. Het smartboard is verbonden met je laptop of computer. Daardoor gedraagt het zich aan de ene kant als beeldscherm en aan de andere kant als invoerapparaat.

Waar wordt schoolbord van gemaakt?

Schoolborden werden oorspronkelijk gemaakt van eenvoudig plaatmateriaal waarop een matte zwarte verf, “schoolbordenverf” genoemd, werd aangebracht. Deze verf kan ook op een deur of muur worden aangebracht om deze om te toveren tot een schoolbord.

Wat kost een Prowise digibord?

Logischerwijs is een kleiner digibord goedkoper dan een groter digibord. De prijzen van het Prowise Touchscreen Ten beginnen bij 1.550 euro voor de 55”. Een 65” kost 1.850 euro en een 75” 2.350 euro. Ons grootste model van 86” staat voor 2.850 euro in je klaslokaal.