Wat kost een ProVoet pedicure?

Wat kost een ProVoet pedicure?

Deze behandeling kost gemiddeld ongeveer tussen de €. 25,00 en €. 35,00 per 45 minuten. Het is vaak ook mogelijk om alleen een likdoorn, een ingroeiende teennagel, eelt of een kloof te laten behandelen.

Wat is de prijs voor een pedicure?

De gemiddelde pedicure kosten van deze standaard behandeling liggen tussen de 25 en 35 euro. Maar bij sommige praktijken betaal je meer als het gaat om ‘risicovoeten’, bijvoorbeeld bij diabetes. Zo is het ook mogelijk dat een behandeling rond de 40 of 50 euro kost.

Wat doet een medisch pedicure ProVoet?

De pedicure verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Naast het behandelen van voetproblemen is het ook mogelijk om je voeten te laten verzorgen met een cosmetische behandeling.

Waar staat ProVoet voor?

ProVoet Brancheorganisatie voor de Pedicure ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure. Met circa 12.000 leden bevordert zij de kwaliteit van voetverzorging en het beroep pedicures en medisch pedicure.

Waarom lid worden van ProVoet?

Waarom kiezen voor een ProVoet pedicure? ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures. Om lid te worden van ProVoet is een erkend diploma benodigd. Provoet bevordert op deze wijze de kwaliteit en de professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure in Nederland.

Kan je pedicure vergoed krijgen?

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.

Hoe vaak moet je naar de pedicure?

Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt; dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde (medisch) pedicures bijdraagt aan een optimale voetverzorging.

Hoe haal je het beste eelt weg?

Een kleine hoeveelheid eelt kun je weghalen met een speciale scrub. Een grotere ophoping kun je wegvijlen, -raspen of -snijden met een schuurspons, een eeltvijl, een eeltrasp, een eeltschaaf, een puimsteentje of een speciaal mesje.

Wat kan een pedicure aan een kalknagel doen?

Een bij ProVoet aangesloten pedicure of medisch pedicure kan uw verdikte nagels dunner frezen, waardoor alle aangetaste delen worden verwijderd. Houd er rekening mee dat het 9 tot 12 maanden kan duren voordat de schimmel uit uw nagels is verdwenen.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een podoloog?

Een pedicure gaat uitsluitend huid- en nagelaandoeningen zoals het knippen van de nagels, verwijderen van eelt gaan behandelen. Een podoloog daarentegen behandelt huid- en nagelaandoeningen met al dan niet aanwezigheid van systematische aandoeningen (diabetes, reuma…).