Wat kost entree Kinderdijk?

Wat kost entree Kinderdijk?

Kinderdijk is het hele jaar openbaar toegankelijk en er worden geen entreekosten gevraagd. Het gebied is tussen 9u en 17u30 geopend in het hoogseizoen (maart tot en met oktober) en tussen 10.00 en 16.00 in het laagseizoen.

Kan je gratis naar de Kinderdijk?

Het bezoeken van de molens van Kinderdijk is deels gratis. Je kunt wandelen of fietsen over de Molenkade. Deze weg loopt van het bezoekerscentrum in Kinderdijk langs de beroemde molens en het omliggende oer-Hollandse polderlandschap naar Alblasserdam.

Hoe kom je in Kinderdijk?

Parkeer de auto in Alblasserdam en met de shuttlebus ben je binnen 10 minuten bij de entree van het Werelderfgoed. Vanaf de parkeerplaats aan de Marineweg rijden dagelijks (tussen 9.00 en 18.00 uur) shuttlebusjes van en naar de entree van het molengebied. Snel en makkelijk.

Kun je wandelen in Kinderdijk?

Geniet van de prachtige omgeving Door de uitgestrekte polders in het Groene Hart lopen genoeg schitterende wandelroutes. In onze Kinderdijk app (Kinderdijk UNESCO Officieel) vind je verschillende van die routes. In onze souvenirwinkel in het Bezoekerscentrum zijn diverse wandelrouteboekjes verkrijgbaar.

Hoe lang duurt een bezoek aan Kinderdijk?

De prachtige molens aan het reflecterende water bij Kinderdijk maken het eén van de meest fotogenieke plekken in Nederland. De loopbrug langs de rivier leidt je naar de molens en via de optionele boottocht kun je alle molens extra goed bewonderen. Je hebt ongeveer 2 tot 3 uur nodig om Kinderdijk goed te bezoeken.

Hoeveel molens staan er op de Kinderdijk?

Van de ruim 1.200 molens in Nederland, vind je er in Kinderdijk maar liefs negentien bij elkaar. Deze molens werden door de Waterschappen gebruikt om het water in de polders op peil houden.

Waar zijn de meeste molens?

De molens van Kinderdijk zijn negentien molens in het noordwesten van de Alblasserwaard, een streek in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Alhoewel ze worden aangeduid als behorend tot het dorpje Kinderdijk (gemeente Molenlanden) ligt één molen net daarbuiten (De Blokker), in de gemeente Alblasserdam. UNESCO-volgnr.

Waar molens kijken?

Werelderfgoed Kinderdijk De dijken, molens en gemalen van Kinderdijk houden hier al ruim 700 jaar de voeten droog. Vaar mee met de rondvaartboot, kom binnen in de museummolens en ontdek de persoonlijke verhalen van de molenaars.

Is de Zaanse Schans gratis?

De Zaanse Schans kunt u dagelijks bezoeken zonder ticket. Ook zijn sommige attracties gratis toegankelijk. De musea en de molens vragen wel een toegangsprijs.

Waarom naar Kinderdijk?

Van molens, stoomgemalen én de mens in Nederland. In Kinderdijk sta je met je voeten midden in de Nederlandse geschiedenis. Alles ligt hier onder de zeespiegel, dus werken we al eeuwen samen met het water en de wind om de boel droog te houden. Onze molens en waterwegen vertellen het verhaal van de Lage Landen.