Wat kun je allemaal doen met een leerlingenkaart?

Wat kun je allemaal doen met een leerlingenkaart?

De leerlingenkaart is een voordeelkaart voor alle leerlingen secundair onderwijs. Op vertoon van een leerlingenkaart kunnen leerlingen op verschillende plaatsen en in winkels genieten van een prijskorting. Op de website van de Vlaamse scholierenkoepel vindt u een overzicht van alle voordelen ((opent in nieuw venster)).

Waar kan ik mijn studentenkaart gebruiken?

Openbaar vervoer. Heel wat studenten moeten pendelen om in hun lessen te geraken. Boeken. Aangezien ‘studeren’ een groot deel is van het leven van een student, moeten studenten al eens wat tijd, en geld, spenderen in een boekenwinkel. Op kot. Winkels & Webshops.

Wat is leerlingenkaart op Smartschool?

De leerlingenkaart is een voordelenkaart voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs die gratis wordt aangeboden door de Vlaamse Scholierenkoepel, met steun van de Vlaamse Overheid. Op vertoon je leerlingenkaart kunnen leerlingen op een heleboel plaatsen en in winkels genieten van een prijskorting.

Welke voordelen heb je als student?

Als student kun je vaak gebruik maken van kortingen. Verzekeraars hebben bijvoorbeeld speciale studentenverzekeringen, fitnesscentra hebben speciale studentenabonnementen. Bij musea en theaters krijg je ook vaak flinke korting met je collegekaart.

Wat is een studentenkaart?

Het beste antwoord. nee, dat is niet hetzelfde. een studentenpas is of de studentenkaart, die aantoont, dat je ingeschreven staat bij een universiteit of hbo en soms wordt ook de ov studentenkaart geaccepteerd. om een cjp pas je bemachtigen wordt alleen gekeken naar je leeftijd en hoef je dus geen student te zijn.

Hoeveel korting krijgen studenten?

Hoeveel korting? De korting geldt voor al het openbaar vervoer in Nederland. De korting is 40% voor de trein en 34% voor tram, bus, metro en waterbus.

Hoeveel kost Smartschool voor de school?

Mag de school geld vragen voor het gebruik van Smartschool (of andere elektronische leerplatformen)? Nee, dat mag niet. Als scholen gebruik maken van een elektronisch leerplatform, moeten ze die dienst gratis aanbieden aan alle leerlingen.

Hoe zie je je afwezigheden op Smartschool?

Beschikbaar voor Android en iOS Het opnemen van afwezigheden kan met de Smartschool App voor iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) en Android. Als je afwezigheden kan opnemen via de browser, kan dit ook via de Smartschool App. Je Smartschoolbeheerder hoeft geen bijkomende instellingen maken.

Wat gebeurt er met studieschuld na 15 jaar?

Na afloop van de aflosfase, van zowel 15 jaar als 35 jaar, wordt een eventuele restschuld kwijtgescholden. Dit gaat automatisch, studenten hoeven hiervoor geen actie te ondernemen. Eventuele achterstallige maandbedragen worden niet kwijtgescholden. Je kan er voor kiezen om zogeheten “jokerjaren” in te zetten.

Hoeveel heeft een student nodig per maand?

Wat zijn de uitgaven van een student? De stichting Nibud heeft de gemiddelde uitgaven van een student vastgesteld op maandelijks rond de €1100,-.