Wat kun je zien in de vaste collectie van het Rijksmuseum?

Wat kun je zien in de vaste collectie van het Rijksmuseum?

Nederlandse geschiedenis, beeldhouwkunst en kunstnijverheid van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Het museum bezit een grote en belangrijke collectie Aziatische kunst en collecties van buitenlandse kunst, waaronder meubelen, tekeningen en schilderkunst.

Welke tentoonstelling is er in het Rijksmuseum?

REVOLUSI! Indonesië onafhankelijk. Vincent Mentzel: De kracht van het beeld. 28 januari t/m 5 juni 2022 Fotogalerij. Barbara Hepworth in de Rijksmuseumtuinen. 3 juni t/m 23 oktober 2022 Rijksmuseumtuinen. Modern Japans Lak. XXL Papier. Onderkruipsels. Clara de neushoorn. Operatie Nachtwacht.

Welke schilderijen hangen er in het Rijksmuseum?

Schilderijen zijn het visitekaartje van het Rijksmuseum. Vooral de verzameling 17de-eeuwse Hollandse meesters, met topstukken van Rembrandt, Frans Hals en Johannes Vermeer, is beroemd in binnen- en buitenland. In totaal beheert het museum zo’n 6000 schilderijen op paneel en doek.

Hoe lang duurt een bezoek aan het Rijksmuseum?

Om alles goed te kunnen zien is zeker 4 à 5 uur nodig. In 2 à 3 uur kan men een goed beeld krijgen van de hoogtepunten.

Is er gratis wifi in het Rijksmuseum?

In het museum is gratis wifi beschikbaar. In het museum is cameratoezicht. In het museum en in de binnentuin mag niet gerookt worden.

Welke exposities zijn er?

Viva La Frida! View this post on Instagram. De vergeten prinsessen van Thorn. Dit bericht op Instagram bekijken. Deep In Vogue. Dit bericht bekijken op Instagram. MAISON AMSTERDAM. Dit bericht bekijken op Instagram. Kunst na Auswitz. Let Textiles Talk.

Welke tentoonstelling in Amsterdam?

Tekeningen van Peter van Straaten in het Allard Pierson. Zeldzame prenten van impressionist Mary Cassatt in het Van Gogh Museum. Foto’s van Charlotte Dumas en Luc Delahaye in Huis Marseille. Geluidskunst van Susan Philipsz in de Oude Kerk.

Welk museum bezoeken in Amsterdam?

Van Gogh Museum . #1 Van Gogh Museum . Het Tropenmuseum. #2 Tropenmuseum. Nemo Science Museum . Het Anne Frank bord. Het Rijksmuseum. Moderne kunst in het Stedelijk Museum . Moderne architectuur van EYE Filmmuseum. Micro-organismen worden zichtbaar in Micropia.

Wat is het Rijksstudio?

Met Rijksstudio maakt het Rijksmuseum meer dan 125.000 objecten uit de collectie digitaal toegankelijk en gratis beschikbaar. Alle beelden van de collectie online zijn haarscherp. Scherp genoeg om van een enkel detail een tas te maken.

Wat is er allemaal te doen in Amsterdam?

Rijksmuseum. 47.179. Kunstmusea. Anne Frank House. 63.027. Specialiteitenmusea. Van Gogh Museum. 64.456. Kunstmusea. De Jordaan. 11.825. Wijken. A’dam Lookout. 5.055. Observatiedekken & uitkijktorens. Body Worlds. 5.149. Specialiteitenmusea • Wetenschapsmusea. Vondelpark. 24.874. Moco Museum Amsterdam . 3.482.