Wat te doen met 1 en 2 eurocent?

Wat te doen met 1 en 2 eurocent?

In ALLE Europese landen waar de Euro als betaalmiddel geldt wordt de 1 en 2 cent nog geaccepteerd, dit met uitzondering van Finland want daar zijn deze munten direct in 2002 al niet uitgebracht. Ja dat mag maar dan moet het wel DUIDELIJK en VOOR men bij de kassa komt aangegeven zijn.

Hoe rond je prijzen af?

Totaalbedragen die eindigen op 1, 2, 8 of 9 worden afgerond. op 0. Totaalbedragen die eindigen op 3, 4, 6 of 7 worden afgerond. op 5. De winkelier geeft geen munten van 1- en 2- eurocent als wisselgeld.

Hoe wordt een 6 5 afgerond?

Is het cijfer achter de komma een 5 of hoger, dan wordt het cijfer naar boven afgerond. Dus stel je gemiddelde eindcijfer is een 6,5, dan wordt je finale eindcijfer een 7.

Wat kun je afronden?

Afronden op hoeveel decimalen Een “krom” getal met veel decimalen (cijfers achter de komma) kun je op verschillende manieren afronden: 5,27439 is afgerond op 1 cijfer achter de komma: 5,3 (naar boven afgerond) 5,27439 is afgerond op 2 cijfers achter de komma: 5,27. 5,27439 is afgerond op 3 cijfers achter de komma: …

Hoe rond je een miljoen af?

Als je af moet ronden op miljoenen, dan moet je eerst kijken naar het getal rechts van het miljoen. Dat getal is een 5. Bij het afronden gelden altijd deze regels: Is het getal een 4 of lager, dan rond je af naar beneden.

Is 5 naar boven of onder afronden?

NAAR. BOVEN wordt een getal altijd naar boven afgerond. Met de functie afronden wordt een getal afgerond op de volgende waarde: als het deel achter de komma 0,5 of hoger is, wordt het getal omhoog afgerond. Als het deel achter de komma kleiner is dan 0,5, wordt het getal naar beneden afgerond.

Kan je nog met 5 cent betalen?

Wanneer u contant betaalt, mogen winkeliers in Nederland het totaalbedrag afronden op 0 eurocent of 5 eurocent. Zij moeten wel duidelijk aangeven met raamstickers of kassastickers dat ze de afrondingsregel toepassen.

Kan een winkel contant geld weigeren?

De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Winkeliers mogen contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel geven winkeliers meestal aan welke betaalmiddelen ze niet accepteren. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers.

Is afronden verplicht?

Ondernemingen zijn wettelijk verplicht om de bedragen die u cash betaalt, af te ronden. U hebt niet het recht om te weigeren dat ze het cash totaalbedrag op uw kassabon of factuur afronden.

Wat kan je doen met rosse centjes?

Rosse centjes zullen geleidelijk aan verdwijnen Toch blijven muntjes van 1 en 2 cent een wettelijk betaalmiddel. Ze verliezen hun waarde niet en je mag er nog altijd mee betalen. Ondernemingen mogen ze ook teruggeven als wisselgeld en als consument mag je ze niet weigeren.