Wat te doen tegen koolwitje?

Wat te doen tegen koolwitje?

Eigenlijk is er maar één manier die echt helpt en dat is je koolplanten onder een tunneltje van insectengaas of vlies zetten. Daarmee voorkom je dat de vlinders hun eitjes op het blad kunnen afzetten.

Wat betekent koolwitje?

Koolwitjes zijn witte, middelgrote vlinders met een beperkte zwarte tekening op de vleugels. Het klein geaderd witje dankt zijn naam aan de grijsgroene bestuiving langs de aders op de onderzijde van de achtervleugel.

Wat is de stadia van een koolwitje?

Er zijn 3 tot 4 generaties per jaar. De eerste generatie vliegt tot eind juni. De tweede en de derde generatie overlappen elkaar en vliegen van eind juni tot eind september. Soms is er ook nog een vierde generatie tot in november.

Hoe lang koolwitje in Cocon?

Hoe meer licht en warmte, hoe sneller de ontwikkeling gaat. De ontwikkeling van pop tot vlinders duurt ongeveer 8 tot 16 dagen.

Waar legt een koolwitje eitjes?

Hij kan wel 30 tot 40 eitjes bij elkaar leggen op een blad. Onder andere aan de onderkant van het blad van de kool. De eitjes worden gelegd tussen eind april- eind september. Met pieken in mei en tussen 10 juli en 20 augustus.

Wat te doen tegen Koolrups?

Een minimumtemperatuur van 15° C wordt meestal vooropgesteld. Ook belangrijk is dat rupsen bereikbaar moeten zijn. Op snelgroeiende gewassen wordt de bestrijding na 3 weken herhaald. Als de bespuiting in de juiste omstandigheden gebeurt, is Bacillus thuringiensis een waardevol product tegen koolrupsen en preimot.

Wat betekent het als je een vlinder ziet?

Veel mensen geloven dat het zien van een vlinder een teken is van een overleden geliefde die een boodschap naar jou stuurt. Deze interpretatie is meer spiritueel dan filosofisch, want in bepaalde culturen worden vlinders als voortekenen gezien. Ze vertegenwoordigen een gevoel van onschuld, liefde en zachtmoedigheid.

Wat is de betekenis van een witte vlinder?

Vooral op het vlak van de liefde ben je in staat de ziel van de ander te herkennen en het innerlijk weten te ervaren dat die ziel de gene is die bij je hoort. De vlinder, wit en/of kleurrijk komt jou een heel mooie boodschap brengen, De erkenning geven voor de weg die jij hebt afgelegd, doorleeft en doorstaan.

Wat eet het koolwitje?

Onbespoten kool De rupsen van het groot koolwitje eten allerlei soorten kool, zoals spruitkool, bladeren van bloemkool, boerenkool, spitskool en koolzaad. Kleine rupsen eten soms geen harde bladeren dus geef liever geen witte of rode kool. Het is belangrijk dat er geen bestrijdingsmiddelen op de bladeren zitten.

Hoe lang van ei tot vlinder?

Hoelang dit duurt hangt af van de soort, van enkele weken tot enkele maanden. Tenslotte barst de pop open en kruipt de vlinder naar buiten. De vleugels zijn nat en opgevouwen en de vlinder kan nog niet vliegen.