Wat valt onder e waste?

Wat valt onder e waste?

WEEE is de afkorting van Waste Electrical and Electronic Equipment. Onder WEEE vallen onder meer huishoudelijke apparatuur, verlichting, tv’s en computers. WEEE richt zich op de inzameling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), ook wel bekend als e – waste .

Wat te doen met oude HP cartridges?

Bij alle supermarkten, tuincentrums en bouwmarkten waar een Wecycle-inleverbak staat, kun je inktcartridges met printkop inleveren voor recycling.

Waar moet je een waterkoker weggooien?

Een defecte of ongebruikte waterkoker kan je op diverse punten inleveren: in de (online) winkel waar je een nieuwe waterkoker koopt. in verschillende winkels of andere locaties met een inzamelpunt. bij de milieustraat van je gemeente.

Wat gebeurt er met elektronisch afval?

De overheid zamelt elektrische apparaten in om ze te recyclen en opnieuw te gebruiken. Dit bespaart grondstoffen, zorgt voor minder afval en voorkomt dat gevaarlijke stoffen in het milieu terecht komen. Het verwerkingsbedrijf verwerkt de apparaten op de beste manier.

Wat te doen met afval?

Niet weggooien, maar langer gebruiken, dat kan op heel veel manieren. Maak met etensresten een nieuwe maaltijd, laat kapotte apparaten, kleding of schoenen repareren, geef een boek door, zet bruikbare spullen op Marktplaats of breng ze naar de kringloopwinkel.

Wat is de gemiddelde levensduur van een koelkast?

Het is natuurlijk handig om te weten hoe lang een koelkast gemiddeld meegaat. Dit verschilt uiteraard voor elke koelkast, basisklasse koelkasten gaan gemiddeld 6 tot 7 jaar mee. Duurdere koelkasten gaan gemiddeld 2 keer zo lang mee en houden het vaak wel 15 jaar vol.

Wat verbruikt een koelkast van 15 jaar oud?

Maar Milieu Centraal gelukkig wel. Volgens hen verbruikt een gemiddelde koelvriescombinatie van 15 jaar oud jaarlijks 380 kWh.”

Wat is de zuinigste koel-vriescombinatie?

Oude koel-vriescombi vervangen door energiezuinige In de winkel worden verschillende soorten koel-vriescombinaties verkocht, met hoge en lage stroomkosten. De zuinigste koel-vriescombinatie draagt energielabel A of B en verbruikt de helft minder stroom dan de minst zuinige met label E of F.

Hoe heet het HP programma voor het retourneren van cartridges?

HP Planet Partners is HP’s retour en recycling-programma voor computerapparatuur en printersupplies. Het is wereldwijd beschikbaar in meer dan vijftig landen en regio’s.

Hoe inktpatronen recycleren?

Ga naar een Tomson Recycle verzamelpunt. Daarop staan alle adressen waar je je oude cartridges en toners kunt inleveren. Misschien staat de computerwinkel waar je de cartridge kocht er wel tussen? Dit is de gemakkelijkste manier om je lege patronen te recycleren.