Wat VLL?

Veilig leren lezen (VLL) is de meest gebruikte leermethode voor aanvankelijk lezen in Neder- land.

Wat is de Kim versie?

In Veilig leren lezen kim-versie vormen de klank en letter het uitgangspunt. Leerlingen leren steeds één nieuwe letter in combinatie met eerder geleerde letters. Door deze aanpak komen ze sneller tot het vlot lezen van woorden, zinnetjes en korte teksten.

Hoeveel kernen heeft VLL?

Veilig Leren Lezen Deze methode bestaat uit 12 kernen en elke kern heeft zijn eigen thema. In elke kern worden een aantal letters en/of taalmoeilijkheden aangeboden. Iets verder op deze pagina leest u hier meer over.

Wat is een zon kind?

Ster: De kinderen met deze aanpak hebben iets extra’s nodig om tot voldoende prestaties te komen. Zon: De kinderen met deze aanpak kunnen al beter lezen. Ze hebben een zelfstandige werkhouding en een goede concentratie waardoor ze in staat zijn om op eigen kracht, zelfontdekkend te leren.

Wat is kern 6?

In kern 6 leert je kind de laatste nieuwe letters. Op het eind van deze kern zijn 34 letters aan de orde geweest. Het zijn lettertekens voor alle 34 klanken die in eenvoudige woorden met de combinatie medeklinker-klinker-medeklinker voorkomen.

Wat leren we in kern 1?

Kinderen die in kern start hebben laten zien dat zij een volledige letterkennis hebben, vlot en correct eenlettergrepige woordjes kunnen lezen én zelfstandig kunnen werken, werken vanaf kern 1 met zon-materialen, op een hoger leesniveau dan de basislijn.

Welke woordjes leer je in het eerste leerjaar?

Het eerste woord dat de kinderen leren lezen is ‘ik’ en leren ze de twee letters ‘i’ en ‘k’ lezen. Het tweede woordje is ‘kim’ en leren ze de letter ‘m’ lezen. Zo bouwt deze methode op en aan het einde van kern 6 hebben de kinderen alle letters leren lezen en kunnen ze dus ook al heel veel woorden lezen en ook spellen.

Wat betekent maan kind?

betekenis & definitie. Mola. Een stoornis in de ontwikkeling van het menschelijk ei, waardoor blazen ontstaan en de vrucht geheel verdwijnt.

Wat gebeurt er als kinderen te lang in de zon blijven?

De uv-stralen van de zon zijn een grote veroorzaker van huidkanker. Het is daarom belangrijk jezelf, maar vooral je kind goed te beschermen. Een kinderhuid is nog niet gewend aan de zon en de celdeling gaat bij kinderen sneller. Verbranding op jonge leeftijd vergroot de kans op huidkanker op latere leeftijd.

Hoe leer je het alfabet?

Je kind kan pas belangstelling krijgen voor het alfabet als hij zich bewust is van de letters in zijn omgeving. Wijs hem dus op de letters in boeken, op zijn T-shirt en op reclameborden. Stop daar weer mee als je kleuter er telkens ongeïnteresseerd op reageert en introduceer het later nog eens.