Wat wilt Greenpeace?

Wat wilt Greenpeace?

Missie. Greenpeace komt vastberaden en inventief in actie voor een groene, vreedzame wereld. We nemen het op tegen bedrijven die het milieu schade toebrengen en overheden die niet genoeg doen om het te beschermen.

Wat doet Greenpeace voor het milieu?

Sterke bossen Van de schitterende tropische bossen die onze aarde ooit rijk was, is sinds de vorige eeuw helaas al de helft verdwenen. Greenpeace wil een wereldwijde stop op ontbossing. Dat is belangrijk voor de dieren en mensen die van de bossen afhankelijk zijn, maar ook om klimaatverandering tegen te gaan.

Wat doet Greenpeace met het geld?

Wat doet Greenpeace met mijn geld? Greenpeace accepteert geen geld van overheden en bedrijven. Verantwoording dragen we daarom alleen af aan de mensen die ons steunen. Met jouw steun organiseren wij verschillende acties en projecten.

Wat doet Greenpeace voor het klimaat?

Minder auto’s, meer openbaar vervoer en elektrisch verkeer. We kunnen voor ecologische landbouw kiezen, met een kleinere veestapel. We kunnen het klimaat oplappen en in één beweging een wereld bouwen die groener en beter is voor iedereen die erin woont.

Is Greenpeace onafhankelijk?

Greenpeace werkt onafhankelijk, wat inhoudt dat we principieel geen giften aannemen van overheden en bedrijven en bestaansrecht hebben dankzij onze donateurs en supporters.

Hoe kan je Greenpeace helpen?

Kom werken bij Greenpeace BossenHet Amazonegebied in vuur en vlam. Stop deze ramp! KlimaatIn plaats van worstelende gezinnen te vragen steeds meer te blijven betalen voor brandstof en energie, is het hoog tijd om van de olie- en gasbedrijven te eisen dat zij hun eerlijke deel betalen.

Welk dier vervuilt het milieu het meest?

Welk dier vervuilt dan het meest? Het ene dier is het andere niet: runderen eten meer en ander voer dan kippen. Runderen (of preciezer geformuleerd: de productie van rundvlees) vragen ook de meeste ruimte en stoten de meeste broeikasgassen uit (met name omdat ze veel methaan produceren), gevolgd door varkens en kippen.

Is vlees eten duurzaam?

Vlees is verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassen die vrijkomen bij productie van het voedsel van de gemiddelde Nederlander. Vlees heeft zo’n grote klimaatimpact omdat voor de productie van 1 kilo vlees gemiddeld 5 kilo plantaardig voer nodig is. Minder vlees eten is dus goed voor het klimaat.

Wie is Andy palmen?

De Raad van Toezicht maakt bekend dat Andy Palmen aantreedt als directeur van Greenpeace Nederland. Hij vervult deze positie naast Anna Schoemakers die sinds 2016 in de directie van de milieu-organisatie zit. Palmen volgt Joris Thijssen op die zich in november 2020 verkiesbaar stelde voor de PvdA in de Tweede Kamer.

Hoeveel donateurs heeft Greenpeace?

In 2018 is de organisatie actief in meer dan 55 landen en heeft wereldwijd 3,2 miljoen donateurs en meer dan 35.000 actieve vrijwilligers. Omdat Greenpeace politiek en financieel onafhankelijk is, neemt de organisatie geen geld aan van bedrijven en overheden.