Wat zeg je Bert er zit een banaan in mijn oor?

Wat zeg je Bert er zit een banaan in mijn oor?

Bert: ik zei ‘je hebt een banaantje in oor, Ernie’ en een banaan eet je, je stopt ‘m in je mond, niet in je oor, Ernie. Ernie: wat zei je nou, Bert?! Bert: HAAL DIE BANAAN NOU EENS UIT JE OOR!!!

Wie heeft er een banaan in z n oor?

De meeste mensen kennen wel de Sesamstraat-scène waarin Bert aan Ernie probeert duidelijk te maken dat hij de banaan uit z’n oor moet halen. Zie: Youtube Bert en Ernie ‘de banaan’.

Wat zijn Bert en Ernie van elkaar?

Bert en Ernie zijn een bekend Muppetduo. Ze debuteerden in 1969 op de Amerikaanse televisie in het kinderprogramma Sesame Street, en maakten oorspronkelijk deel uit van een groep Muppets van Jim Henson. Ze behoorden al snel tot de populairste Muppets.

Heb je een banaan?

Bananen zijn rijk aan kalium en zetmeel en goed voor veel b-vitaminen. Eén daarvan is vitamine B6. Een banaan bevat maar liefst 30 procent van de dagelijkse behoefte, aldus het Voedingscentrum. Door de aanwezigheid van natuurlijke suikers en zetmeel is de vrucht bovendien een goede bron van koolhydraten.

Waarom zijn de bananen krom?

Als de bananen beginnen te groeien, wordt de bloemtros steeds zwaarder. Door de zwaartekracht gaat de tros naar beneden hangen. Maar de bananen willen naar boven blijven groeien, tegen de zwaartekracht in. Zo groeit de banaan krom!

Wie spreekt Bert in?

De stemmen van Bert en Ernie worden al 35 jaar ingesproken door Wim T. Schippers (Ernie – rechts op de foto) en Paul Haenen (Bert – links op de foto). Wim T. Schippers doet ook de stem van bijvoorbeeld Kermit de Kikker en Graaf Tel.

Hoe spreek je Ernie uit?

Volgens hem is het of Bert en Ernie óf – op z’n Engels – Burt en Urnie.

Hoe heten Bert en Ernie in Italie?

In Italië heten Bert en Ernie Berto en Ernesto.

Wat doet een banaan in je buik?

Vezels vergroten het volume van de darminhoud Zo zorgen ze er in combinatie met voldoende vocht voor dat je darmen bewegen en vergroten ze het volume van de darminhoud. Het Voedingscentrum adviseert zo’n 30-40 gram voedingsvezels per dag te eten; in een kleine banaan zit 1,9 gram.

Waarom een banaan voor het slapen gaan?

Bananen bevatten melatonine and serotonine, chemische stoffen die erom bekend staan dat ze het lichaam helpen om te slapen. Bovendendien bevat deze voeding ook nog magnesium en tryptofaan. Neem in de avond een banaan voordat je naar bed gaat en je slaapt als een roos.