Wat zeg je in plaats van Eet smakelijk?

Wat zeg je in plaats van Eet smakelijk?

En hoe zeg ik nu netjes: “Eet smakelijk”? ‘Meestal zeg ik zelf: “Ik wens u een genoeglijke avond toe.” Maar je kunt ook gewoon een toost uitbrengen. Houd het waardig en stijlvol, maar vooral: nooit langer dan zes minuten.

Waarom mag je niet smakelijk zeggen?

volgens de etiquette is het ongepast elkaar “eet smakelijk”te wensen. dit omdat dan de mogelijkheid uitgesloten word dat iemand het eten wel eens niet lekker zou kunnen vinden.

Wat zeg je tegen iemand die gaat eten?

Beste Mond vol, Elkaar ‘smakelijk eten’ toewensen gold in hogere kringen als een faux pas, omdat deze aansporing als het ware ruimte openhield voor de mogelijkheid dat het eten ook níet smakelijk zou kunnen zijn.

Wat je zegt als je chique avond Eet?

‘ Hoewel het voor jou misschien lijkt alsof je voor een week gegeten hebt. Zeg als de ober je dan nog wat aanbiedt: ‘Nee dank u, ik heb heerlijk gegeten. ‘ – Het digestief (het drankje dat je na het diner drinkt) achterover slaan.

Hoe schrijf je smakelijk?

Met eet smakelijk, smakelijk eten of gewoon smakelijk kun je in principe niets verkeerds doen. Je laat hooguit horen of je uit het noorden (eet smakelijk / smakelijk eten) dan wel uit het zuiden (smakelijk) van het taalgebied komt.

Wat betekent Eet smakelijk?

wens bij het begin van een maaltijd.

Wat antwoorden op u niest?

Als iemand niest zegt u “ U Niest ” waarop deze moet antwoorden “Dank u voor de attentie” Vaak wenst men elkaar een smakelijk eten bij het begin van de maaltijd. Zit rechtop, handen op schoot of polsen op de tafel als je niet eet.

Wat zeg je als iemand niest etiquette?

Tegenwoordig is het uitspreken van “gezondheid” of “proost” eigenlijk alleen nog een beleefdheidsvorm. Buiten narigheid kan niezen overigens ook iets positiefs betekenen: 3 keer niezen betekent morgen goed weer.

Wat betekent een goede bekomst?

Ergens zijn bekomst van hebben, is een vrij gewone zegswijze voor: ergens meer dan genoeg van hebben en speciaal: van iets onaangenaams. Wij hebben hier te maken met een ironisch gebruik van het woord bekomst dat hoort bij het werkwoord bekomen in de oude betekenis: bevallen, behagen.

Waarom mag je niet blazen op je eten?

Blazen op het eten, hoewel geen zware overtreding, geldt toch als minpuntje omdat het geluid maakt, soms met spuug gepaard gaat en omdat het eten erdoor verplaatst kan worden. Soep die van de lepel wordt geblazen, geeft spattende soepdruppels – ook weer vies.