Wat zijn de lentekriebels?

Wat zijn de lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

Wat is Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs over relaties en seksualiteit. Voor scholen is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met het geven van lessen relationele en seksuele vorming. Steeds meer scholen doen mee met de Week van de Lentekriebels.

Wat is een seksueel?

Onder seksualiteit wordt verstaan de handelingen die gericht zijn op intiem lichamelijk contact die gepaard gaan met gevoelens van opwinding, lust en passie. Seks varieert van zoenen tot het hebben van geslachtsgemeenschap, van intimiteit tussen twee geliefden tot (samen) porno kijken.

Wat is de Genderkoek?

De genderkoek staat voor alles wat je bent en voelt op het gebied van gender. Het laat zien dat hoe je lichaam eruit ziet (geslacht) anders kan zijn dan hoe je je voelt (genderidentiteit) of hoe je je mannelijk of vrouwelijk uit (genderexpressie). Je kunt je ook mannelijk én vrouwelijk voelen, of daarmee spelen.

Wat een week?

Een week is in de huidige tijdrekening een periode van zeven dagen.

Welke klas krijg je sexuele voorlichting?

Op de basisschool, in het speciaal onderwijs en in de onderbouw van de middelbare school is seksuele voorlichting verplicht. De manier waarop de school dit invult verschilt per school.

Hoeveel weken tot de lente?

Het antwoord is: nog 180 dagen te gaan! Wanneer is het Lente? De eerstvolgende keer is op: dinsdag 21-03-2023. Het is vandaag donderdag 22 september 2022, dag nummer 265 en week 38 van het jaar.

Waarom is lente leuk?

Hoewel we bij Bijzonder Plekje van alle seizoenen houden, heeft de lente een magische uitwerking op ons. Misschien komt het door een nieuw begin na een lange winterslaap?! Ieder nieuw begin brengt een fijne spanning met zich mee. Elke openspringende knop is een startschot voor een seizoen vol genietmomentjes.

Wat is typisch voor de lente?

In de lente komt er meer groen, meer dieren en meer zon! Alle bloemen, bomen en planten beginnen weer te groeien. We zien krokussen opduiken uit de grond, er komen blaadjes aan de bomen en het gras wordt steeds langer en groener. Door de toename van het licht maken planten en bomen nieuwe bladeren.

Welke leeftijd eerste erectie?

Kinderen vanaf vijftien maanden kunnen seksuele responsen vertonen, zoals blozen, zweten en een verhoogde ademhaling. Jongetjes kunnen een erectie krijgen, hier zijn geen volwassen seksuele gevoelens aan gekoppeld.